*

Politik

Søvndal: Gå ad helvede til

Med et usædvanligt stærkt sprogbrug opfordrer SF's formand, Villy Søvndal, medlemmerne af den ekstreme muslimske organisation Hizb ut-Tahrir til at forlade Danmark. Regeringen kritiseres for at mødes med religiøse organisationer.

Vi taler ikke med Jyllands-Posten, og det er på grund af tegningerne, lød bekseden fra talsmand for Hizb ut-Tahrir Fadi Abdullatif. Arkivfoto: Lars Nybøll/Polfoto

Tiden er kommet til et opgør med ekstreme muslimer i Danmark, mener SF's formand, Villy Søvndal. Han opfordrer medlemmerne af Hizb ut-Tahrir, der ønsker at omstyrte det danske demokrati og omdanne landet til en islamisk stat, styret af den islamiske sharia-lov, til at forlade landet.

Opfordringen kom i SF-formandens blog tirsdag, og over for Morgenavisen Jyllands-Posten strammer Villy Søvndal sin opfordring til medlemmerne af Hizb ut-Tahrir yderligere:

»Til disse mørkemænd vil jeg sige: Gå ad helvede til. Hvis de har så dybe længsler om at leve i et religiøst diktatur, så kan de rejse til de lande i Mellemøsten, hvor et sådant diktatur findes. De må da for længst have forstået, at udsigten til, at noget sådan bliver til virkelighed her, er mindre end nul. Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke tager af sted med det samme, hvis de har den type længsler.«

Reagerer efter demonstration


SF-formanden reagerer blandt andet på baggrund af den demonstration, som Hizb ut-Tahrir gennemførte i København i fredags, og hvor der blev udslynget trusler mod den danske regering og danske politikere. Under demonstrationen lød det blandt andet fra talerstolen fra et medlem af organisationen, Khalid Amin, om genoptrykningen af Muhammedtegningerne:

»Regeringen bør vide, at den intet har set i forhold til muslimernes potentiale. Og hvis reaktionerne sidste gang var ved at give dem nervesammenbrud, så skal de bare afvente, at muslimerne genopretter Khilafah og forener hele den islamiske verden under sit banner. Vesten bør vide, at muslimerne er ved at fravriste deres politiske vilje fra dem og den dag, kære muslimer, vil der blive gjort regnskab for alt det, vi ikke har glemt.«

Genfremsætter forslag om forbud


Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, vil på baggrund af udtalelserne ved demonstrationen genfremsætte et forslag i Folketinget om at forbyde Hizb ut-Tahrir og opfordrer SF til at støtte et sådant forbud.

Men Villy Søvndal vil ikke have Hizb ut-Tahrir forbudt. Han siger:

»I stedet for at gøre dem til martyrer ved et forbud, skal de helt frem i lyset og i så skarpt et fokus som muligt. Det vil afsløre deres fuldstændigt tåbelige synspunkter. Det er nødvendigt at gøre af hensyn til blandt andre de ganske almindelige indvandrere, der lever et normalt liv og gerne vil være en del af det danske samfund. Vi politikere har en pligt til at skille skæg fra snot,« siger Villy Søvndal.

Taler ikke med Morgenavisen Jyllands-Posten


Da Morgenavisen Jyllands-Posten ringer til lederen af Hizb ut-Tahrir i Danmark, Fadi Abdullatif, for at forelægge ham udtalelserne fra Villy Søvndal, lyder svaret:

»Vi taler ikke med Jyllands-Posten, og det er på grund af tegningerne.«

»Mærkelig særstatus«

I sit skarpe udfald mod Hizb ut-Tahrir kritiserer SF-formanden også talsmanden for Det Islamiske Trossamfund, Kassem Ahmad, som ved demonstrationen i fredags gik i forreste linje med Hizb ut-Tahrirs flag i hånden.

Kassem Ahmad, der har forsvaret sin optræden ved demonstrationen med, at han deltog som almindelig muslim i protest mod Muhammed-tegningerne, og at han ikke deler Hizb ut-Tahrirs synspunkter, mødtes tirsdag aften med integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).


Også det møde kritiserer Villy Søvndal:

»Det er underligt at give religiøse repræsentanter en særlig status i et verdsligt demokrati. Hvis ministeren vil tale med indvandrere, kan hun tage drøftelsen med de personer med anden etnisk baggrund, der er demokratisk valgte byrådsmedlemmer, regionsmedllemmer eller medlemmer af Folketinget. De religiøse skal ikke tildeles en sådan placering i det offentlige rum, at man tror, at de repræsenterer de indvandrere, der lever et ganske normalt liv i Danmark,« siger Villy Søvndal.

Minister for alle

En tilsvarende kritik kommer fra Dansk Folkpartis leder, Pia Kjærsgaard:

»Det er både tåbeligt at tage et sådant møde, og det er naivt, hvis ministeren tror, at hun kan få noget konstruktivt ud af et sådant møde med Det Islamiske Trossamfund.«

Ny Alliances formand, Naser Khader, kalder det »dybt naivt« af ministeren at tage et møde med Kassem Ahmad fra Det Islamiske Trossamfund, som Khader kalder »verdensmester i at tale med to tunger og have forskellige dagsordener«.

Afviser kritik


Men Birthe Rønn Hornbech afviser kritikken.

»Det Islamiske Trossamfund har skrevet til mig og har bedt om et møde. De mener, at de har noget at bidrage med. Jeg lytter til, hvad folk siger. Jeg går ind i samtalen med dem som et fordomsfrit menneske. Jeg udelukker ikke nogen medborger på forhånd, for jeg er integrationsminister for alle i Danmark. Hvis de borgere, der møder op, er udemokratiske, har de endnu mere brug for at høre, hvad jeg har at sige til dem,« siger ministeren, som heller ikke vil afvise, at hun ville mødes med Hizb ut-Tahrir, hvis organisationen bad om et møde.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) tog i går afstand fra Kassem Ahmads deltagelse i Hizb ut-Tahrir-demonstrationen.

»Det er selvfølgelig stærkt problematisk, at en fremtrædende repræsentant for Det Islamiske Trossamfund deltager i en demonstration, der signalerer opbakning til en antidemokratisk organisation som Hizb ut-Tahrir. I den dialog, vi gerne vil have med Det Islamiske Trossamfund, vil dette være punkt nummer ét. For vi kan ikke have, at man taler med to tunger,« sagde statsministeren.

Anråbende løbesedler

På de løbesedler, som Hizb ut-Tahrir delte ud ved demonstrationen i fredags, blev PET's arrestation af tre personer, der var mistænkt for at ville myrde tegneren Kurt Westergaard, betegnet som en konspiration mellem politiet, pressen og regeringen.

I en af løbesedlerne hed det:

»O muslimer: Hizb ut-Tahrir i Danmark anråber jer om at være bevidste om de intriger, som planlægges mod jer og jeres Islam i dette land og opfordrer jer til at stå fast som en forenet række, som Allah, den almægtige befaler jer: En tæt, solid dæmning imod disse politiske, sikkerhedsmæssige og mediemæssige hetze, som er præget af et dybt had og fjendskab mod Islam, Profeten og muslimerne.«

»Vi anråber jer ligeledes at svare beslutsomt på disse krænkelser af jeres beærede Profet gennem det seriøse arbejde, hvor I bærer Profetens kald og etablerer Profetens Sharia i et retsindigt kalifat, en magtfuld og frygtet og kapabel stat, med hvilken Islam og muslimerne styrkes og forsvarer Profetens ukrænkelighed med handling, ikke ord, samt får Islams fjender til at glemme Satans hvisken.«

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her