*

Politik

Fogh: Ikke samfundets skyld

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) placerer ansvaret for afbrændte skoler og biler på de unge og deres forældre.

Statsministeren understreger, at der er arbejde nok til dem, der vil have et. Arkivfoto

Hverken nye lovindgreb eller flere støttekroner er løsningen på den forgangne uges optøjer, hvor unge over det meste af landet har brændt biler, skoler og containere af. Det slog statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) fast, da han i aftes i tv for første gang kommenterede urolighederne.

»Nu må vi stoppe den sang om, at det er samfundets skyld. Det er de unges ansvar – og deres forældres,« sagde statsministeren, som samtidig appellerede til de unge om at komme i gang med uddannelse og arbejde.

Masser af arbejde

»Vi mangler arbejdskraft, og vi vil gerne, at endnu flere kommer i arbejde. De må hanke op i sig selv,« sagde Fogh Rasmussen, som i klar tale advarede de unge:

»De får ingen opbakning på denne måde – mange mennesker vil vende dem ryggen,« sagde han.

Personlig beslutning

Politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) er – hvad angår de aktuelle begivenheder – enig med regeringen i, at de unge i høj grad bærer ansvaret for de brændende biler.

»Det her løses ikke med masse sociale kroner eller særlige indvandrerhuse. Det handler om, at de unge hver især må tage en beslutning om, at de vil lykkes med deres liv. Det er i den grad muligt at blive en succes i Danmark, det er bare om at komme i gang,« siger han, der dog på det lange stræk har forslag til forbedringer i integrationsindsatsen.

»Vi skal sætte ind i boligområder, hvor der bor mange indvandrere. Det handler om sociale løft og en bredere sammensætning af beboere - det virker,« siger han og peger også på behovet for flere gademedarbejdere.

»Der kan banke lidt sund fornuft ind i de unge og være med til at genopbygge deres tillid til fremtiden,« siger Sass Larsen.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Troen på den egohumanistiske stormagt fosser ud af Sverige

Mikael Jalving
Glem Trump for en stund. Spændingerne i Sverige handler om mere og andet end det og bliver også dansk virkelighed, hvis vi lader stå til.

Blog: Det officielle Sverige skjuler vel ikke noget?

Morten Uhrskov Jensen
Præcise tal er ikke noget, de svenske eliter synes at ønske frem.
Annonce
TV: Sådan træner Elina hjemme med sine forældre
Familier med hjerneskadede børn har ret til at vælge at træne deres børn hjemme, men landets kommuner modarbejder det. Elina på seks år og hendes forældre på Falster har kæmpet for at få deres ret siden juni 2014. Familien har netop fået medvind fra Ankestyrelsen. JyllandsPosten var med til en træningssession i familiens stue. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her