*

 

Politik

Fogh: Ikke samfundets skyld

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) placerer ansvaret for afbrændte skoler og biler på de unge og deres forældre.

Statsministeren understreger, at der er arbejde nok til dem, der vil have et. Arkivfoto

Hverken nye lovindgreb eller flere støttekroner er løsningen på den forgangne uges optøjer, hvor unge over det meste af landet har brændt biler, skoler og containere af. Det slog statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) fast, da han i aftes i tv for første gang kommenterede urolighederne.

»Nu må vi stoppe den sang om, at det er samfundets skyld. Det er de unges ansvar – og deres forældres,« sagde statsministeren, som samtidig appellerede til de unge om at komme i gang med uddannelse og arbejde.

Masser af arbejde

»Vi mangler arbejdskraft, og vi vil gerne, at endnu flere kommer i arbejde. De må hanke op i sig selv,« sagde Fogh Rasmussen, som i klar tale advarede de unge:

»De får ingen opbakning på denne måde – mange mennesker vil vende dem ryggen,« sagde han.

Personlig beslutning

Politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) er – hvad angår de aktuelle begivenheder – enig med regeringen i, at de unge i høj grad bærer ansvaret for de brændende biler.

»Det her løses ikke med masse sociale kroner eller særlige indvandrerhuse. Det handler om, at de unge hver især må tage en beslutning om, at de vil lykkes med deres liv. Det er i den grad muligt at blive en succes i Danmark, det er bare om at komme i gang,« siger han, der dog på det lange stræk har forslag til forbedringer i integrationsindsatsen.

»Vi skal sætte ind i boligområder, hvor der bor mange indvandrere. Det handler om sociale løft og en bredere sammensætning af beboere - det virker,« siger han og peger også på behovet for flere gademedarbejdere.

»Der kan banke lidt sund fornuft ind i de unge og være med til at genopbygge deres tillid til fremtiden,« siger Sass Larsen.

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Ligeglad med Danmark

Rune Toftegaard Selsing
Når vi diskuterer udlændinge og integration, skal vi huske noget væsentligt. Nogen er simpelthen bare ligeglad med Danmark.

Blog: Mediernes tørklæde-myte gør os dummere

Katrine Winkel Holm
Igen og igen får vi at vide, at fortidens danske kvinder gik tildækket som islamiske kvinder. Direkte forkert, men overfladiske medier kan nemt skabe en farlig myte, takket være historieløsheden.

Blog: Hvad USA får med Hillary Clinton som præsident

Morten Uhrskov Jensen
Langt det mest sandsynlige er mere af det dårlige samme i Det Hvide Hus efter den 8. november.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her