*

Politik

Kommunerne svigter børn af alkoholikere

Børn af alkoholikere får ofte alvorlige skader på krop og psyke, og hjælpen til dem er enten mangelfuld eller fraværende.

Foto: colourbox

En ny rapport fra Socialforskningsinstituttet viser, at selvom der er bred politisk enighed om, at man skal forsøge at bryde den negative sociale arv, så lykkes det meget sjældent at identificere de udsatte børn, før deres liv er på slingrekurs. Det skriver Dagbladenes Bureau.

Manglen på hjælp skyldes ikke mindst, at pædagoger og lærere er alt for dårlige til at opdage disse børn. Men der mangler også behandlingstilbud, fordi kommunerne er alt for sløve i optrækket, selvom de har fået et skub fra Socialstyrelsen, der har givet cirka halvdelen af landets kommuner 40 millioner kroner som motivation til at få rettet op på området:

- Vi skal vende en supertanker, og det har vist sig at være meget vanskeligt. Kommunerne bliver nødt til at stå bag det her og selv følge op med initiativer, hvis det skal lykkes, siger Kit Broholm, der er specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen, til Dagbladenes Bureau.

Formand for Kommunernes Landsforenings Børne- og Kulturudvalg Henrik Larsen erkender, at der er et problem. Han mener dog, at der er kommet mere fokus på de hårdt ramte børn rundt om i kommunerne:

- Vi har store forventninger til den nye pædagoguddannelse, som netop oppriorterer viden om udsatte børn, siger han til Dagbladenes Bureau.

Børnepsykologen John Aasted Halse, der blandet andet arbejder som pædagogisk konsulent i landets kommuner, mener der er alt for mange sorte pletter på danmarkskortet. At mange kommuner arbejder for trægt og modvilligt, fordi de ikke vil blande sig i familiernes privatliv. Men det har de pligt til ifølge loven, så der er ingen vej udenom. Det er bare med at komme i gang, lyder det.

Citat: Dagbladenes Bureau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hvilken forskel gør Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige?

Morten Uhrskov Jensen
Det kan være fornuftigt at gøre status. Hvad vil de to indvandringskritiske partier, der med sikkerhed står på stemmesedlen næste gang?

Blog: Frygten for islam har vakt blasfemiparagraffen til live igen

Katrine Winkel Holm
Man ser igennem fingre med afbrænding af Bibler, men Koranafbrænding er man angst for, fordi man dybest set godt ved, at islam er anderledes ufredelig end kristendommen.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her