*

Kommunalvalg
Politik

Satspuljemillioner skal sikre veteraner hurtig erstatning

Partierne bag satspuljen har fordelt en lille milliard kroner på beskæftigelsesområdet.

Regeringen og de øvrige partier i satspuljen har indgået aftale for 2018 til 2021 på beskæftigelsesområdet.

Partierne har blandt andet afsat 22,4 millioner kroner, som skal forbedre sagsbehandlingen for veteraner og sikre, at de hurtigst muligt får den erstatning, de har krav på.

- Vi sikrer en bedre sagsbehandling for veteraner med både fysiske og psykiske mén. Det skylder vi dem, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Når vennernes tålmodighed og sofa er slidt ned: Unge hjemløse kan bo i containere

Der er blandt andet afsat midler til at ansætte flere medarbejdere i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring for at halvere sagsbehandlingstiden.

- Vi har set, at sagsbehandlingstiden har udviklet sig i en katastrofal retning op mod 24 måneder. Ambitionen er, at vi i løbet af det næste års tid kan halvere sagsbehandlingstiden til 12 måneder, siger ministeren.

Men er det rimeligt at lade veteraner vente et år på at få svar?

- Det er i hvert fald bedre end 24 måneder. Og vi kan aldrig nogensinde komme ned på en eller to måneder, for de her sager er komplekse.

- De kræver, at man indhenter viden fra andre offentlige myndigheder, og det tager tid. Men jeg er tilfreds, hvis vi kan få sagsbehandlingstiden ned under et år, siger Troels Lund Poulsen.

Satspuljeaftalen har også fokus på at hjælpe de mest syge og udsatte kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet. Det afsættes der 87,5 millioner kroner til.

- Det er en god dag for danskere på kanten af arbejdsfællesskabet. I dag tager vi et første skridt på vejen mod et mere rummeligt arbejdsmarked med plads til alle, siger satspuljeordfører Bjarne Laustsen (S).

Blandt andet skal en pulje på 45 millioner kroner understøtte, at virksomheder i højere grad samarbejder om at udbrede gode erfaringer med at ansætte udsatte borgere.

Overblik: Sådan fordeles satspuljen til udsatte

Adspurgt hvordan 87,5 millioner kroner over fire år kan gøre en forskel, svarer Troels Lund Poulsen:

- Vi er heldigvis i en tid, hvor der bliver skabt arbejdspladser, og hvor virksomheder mangler hænder. Så tilskyndelsen kan ikke blive større, end den er i øjeblikket.

- Det er ikke det endelige svar. Der er mange svar, der ligger ud over satspuljen.

Forligskredsen bag satspuljen består ud over regeringspartierne af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, De Radikale og SF.

Midler fra satspulje skal fremme integration og bekæmpe bander

Med aftalen fordeles i alt 951,3 millioner kroner fra satspuljen.

Enhedslisten står som det eneste parti uden for aftalerne om satspuljemidlerne.

Partiet er uenig i finansieringen, der findes ved at lade offentlige ydelser som pensioner og kontanthjælp stige med en langsommere takt end lønninger.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Tillykke til Danmark med nederlaget

Anders Vistisen
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark.

Blog: Stem Enhedslisten ind – og skattely ud

Rune Lund
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr.

Blog: Detektor er venstreorienteret propaganda

Rune Toftegaard Selsing
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her