*

Politik

Hjemløshed skal nedbringes med 154 millioner kroner

I alt 1,1 milliarder fra satspuljen er blevet fordelt til mennesker med handicap, anbragte børn og frivillige.

Regeringen er sammen med de øvrige satspuljepartier blevet enige om fordelingen af satspuljen på socialområdet for 2018.

I år har partierne bag aftalen valgt at afsætte i alt 1,1 milliarder kroner fra satspuljen til mennesker med handicap, anbragte børn, udsatte og frivillige.

OVERBLIK: Sådan fordeles satspuljen til udsatte

Aftalen har et særligt fokus på forebyggelse af hjemløshed. Her afsætter partierne i alt 154 millioner kroner til en handlingsplan, der skal bekæmpe hjemløshed.

- De unge hjemløse, som er et stigende antal, skal opdages tidligere. De kører under radaren. Det betyder, at vi først får kontakt med dem, når de tropper op på et herberg, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K).

- På det tidspunkt har de slidt alle relationer ned. Der har de været sofasovere, og det betyder, at når vi kommer i kontakt med dem, er de meget udsatte.

- Typisk har flere af dem også et misbrug ved siden af. Så vi skal have fat i dem tidligere og støtte dem, siger ministeren

Handlingsplanen skal blandt andet sikre, at de indsatser, man ved virker i en del af landet, udbredes til større dele af landet.

Indsatsen mod hjemløshed vil have fokus på alle hjemløse, men altså have et særligt fokus på unge.

Aftalen afsætter også penge til "mere kvalitet i plejefamilier" med fokus på uddannelse og tilsyn. Det skal give anbragte børn en bedre opvækst.

Som det eneste parti står Enhedslisten uden for aftalerne om satspuljemidlerne.

Partiet er uenig i finansieringen, der findes ved at lade offentlige ydelser som pensioner og kontanthjælp stige med en langsommere takt end lønninger.

- Det er tåkrummende pinligt at se alle partierne stå med store smil og prale af satspuljeaftalen, siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, i en skriftlig kommentar.

- De glemmer at fortælle, at finansieringen kommer fra syge og arbejdsløse og er med til at øge uligheden i Danmark år efter år.

- Pengene til voldsramte, anbragte børn og hjemløse kommer fra nogle af de mennesker, der har det allersværest. I år er det over en halv milliard, der tages fra overførselsindkomsterne, siger hun.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Befolkningsudskiftning

Morten Uhrskov Jensen
Hvor stor en rolle spiller det, om Dansk Folkeparti har indflydelse eller ej?

Blog: Europa efter Europa

Mikael Jalving
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed.

Blog: Et pudseløjerligt valg

Morten Uhrskov Jensen
Der er plads til en ret stor religiøs sekt hertillands.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her