*

Viden

Anerkendt professor: Opsøg ikke rumvæsner

Rumvæsner findes med stor sikkerhed, men menneskene bør ikke opsøge dem, lyder det fra Stephen Hawking.

Professor Stephen Hawking advarer om at skabe kontakt med rumvæsner. Foto AP.

Den verdenskendte professor Stephen Hawking har i en ny serie på Discovery Channel slået fast, at det er helt naturligt at tro på, at der findes intelligent liv i rummet.

Det skriver bbc.co.uk.

Han advarer dog menneskeheden om at tage kontakt til rumvæsnerne, da der er risiko for, at de blot vil høste jordens ressourcer, hvorefter de vil forlade planeten igen.

"Hvis rumvæsner beslutter sig for at besøge os, vil det være som dengang Columbus fandt Amerika, hvilket ikke endte særlig godt for de indfødte. Vi behøver blot at se på os selv for at se, hvordan intelligent liv kan udvikle sig til noget, vi ikke ønsker at møde" siger Stephen Hawking i tv-programmet, ifølge BBC.

Et spørgsmål om tid

Mennesker har tidligere forsøgt at komme i kontakt med intelligente væsner i det ydre rum via udsendte prober og radiobølger. Dog uden held indtil videre.

Ifølge Stephen Hawking, er det er dog kun et spørgsmål om tid, inden det lykkes at skabe kontakt:

"Tankerne om rumvæsner er helt rationel. Den virkelige udfordring er at finde ud af, hvordan rumvæsnerne rent faktisk er."

Professor Hawking erkender dog i programmet, at de fleste liv andre steder i universet sandsynligvis vil bestå af simple mikrober.

Tv: En berømt dansk ufo

Tv: Et rumvæsen over Odense?

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden

Undskyld, jeg spørger – men kan man undskylde for meget?

Vær ikke ked af at sige undskyld – det har flere fordele, end du tror. Hvis man skal tro avisoverskrifter, kan for mange undskyldninger svække folks autoritet og være dårligt for selvværdet, men forskning viser, der er flere positive fordele forbundet med at sige undskyld.
Annonce
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her