*

Viden

Nyt studie: Kaffedrikkere lever længere

Det kan være sundt at drikke tre kopper om dagen, viser undersøgelse.

DALHOFF CASPER

Det er altid populært, når ens »last« pludselig viser sig at være harmløs - måske endda god for én.

Derfor vil kaffedrikkere over hele verden formentlig finde glæde og ammunition til debatter om, hvorvidt de drikker for meget kaffe, i en ny undersøgelse fra International Agency for Research on Cancer og Imperial College London.

Derfor virker kaffe mod Alzheimers

I en storstilet undersøgelse blandt 521.330 personer over 35 år fra ti europæiske lande fulgte forskerne både folk, der drak og ikke drak kaffe, i en periode på 16 år.

Her viste det sig, at kaffedrikkerne i gennemsnit levede længere - tre måneder for mændenes vedkommende, et år for kvindernes.

Det skriver avisen The Times.

Et sideløbende studie blandt 215.000 mennesker i USA underbyggede resultaterne.

»Resultatet underbygger den stigende mængde viden, der indikerer, at indtagelse af kaffe ikke blot er uskadelig, men tilmed kan have en positiv helbredsmæssig effekt hos folk,« siger Elio Riboli fra Imperial College til avisen.

Hvorfor er der en advarsel på flaskevand?

Det er særligt lunge- og hjertesygdomme, som omkring tre kopper kaffe om dagen tilsyneladende kan være med til at forebygge.

Kaffe indeholder store mængder polyphenols, der kan være med til at sænke blodtrykket samt øge blodtilførslen til hjernen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden

Ubåde: Sådan kan de spores

Man ved ikke med sikkerhed, om russerne er i stand til at spore ubåde ved hjælp af kølvand. Uanset hvad, så findes der flere metoder til at finde havets metaluhyrer.
Annonce
Annonce
Bolig
Risiko for pest, mund- og klovesyge og salmonella: Det er forbudt at fodre høns med køkkenaffald
Pga. risiko for smitsomme husdyrsygdomme er det ikke lovligt at fodre høns, svin eller andre produktionsdyr med rester fra køkkenet og husholdningen. Læs, hvad du må og ikke må fodre dine høns med. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her