*

Viden

Ny teknologi kan gøre det muligt at rulle tablets sammen ligesom avisen

Et nyt materiale muliggør sammenrulning af elektronisk isenkram.

Professor John Madden og ph.d.-studerende Mizra Saquib Sarwar Foto: UNIVERSITY OF BRITISH COLUMBIA

Man kan stadigvæk ikke rulle sin tablet sammen, ligesom man kan med en god gammeldags avis.

Det kan dog meget snart være en realitet. Ingeniører fra University of British Columbia har udviklet et fleksibelt materiale med sensorer, der kan opdage kontakt selvom materialet bliver bøjet. Det skriver The Telegraph.

"Mirakelmaterialet" grafen har også begrænsninger

Tidligere forsøg har slået fejl, da man ikke har kunnet få materialet til at kende forskel på berøring eller at blive bøjet.

Endvidere har det været svært at få elektronikken til at fungere imens det blev bøjet. Det nye materiale virker derimod,  selvom det er bukket sammen, eller der er blevet spildt kaffe på det.

Et materiale kan skabe elektronik, der kan bøjes. Foto: UNIVERSITY OF BRITISH COLUMBIA

Foruden at man potentielt kan rulle sin tablet sammen og putte den i lommen, så muliggøre den nye teknologi også, at tøj kan blive såkaldte wearables (bærbar teknologi), som man kender det fra ure og briller.

Rumsonden Juno er i stykker – men forskerne jubler alligevel

 »Hvis du forestiller dig, at du har en stor tablet, og når du er færdig med bruge den, vil du være i stand til, at rulle den sammen og lægge den lommen eller i din pung. Foldbar elektronik er klart den næste store ting,« siger ph.d.-studerende Mizral Saquib Sarwar til The Telegraph.

Vil du gerne opleve andre lande uden at rejse? Her er fem smartphone-spil til den rejselystne

Ingeniørerne ser især store muligheder i teknologien, fordi komponenterne i materialet er meget billige, hvilket muliggør hurtig udbredelse.

Forskningen er publiceret i Science Advances.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her