*

Viden

Natarbejde øger risikoen for brystkræft

WHO er nu næsten sikre på, at natarbejde øger risikoen for brystkræft. Begræns den skæve døgnrytme, anbefaler Kræftens Bekæmpelse.

Kvinder bør kun arbejde om natten i få år, for den skæve døgnrytme øger sandsynligvis risikoen for at få udvikle brystkræft. WHO konkluderer, at natarbejde er farligere end tidligere antaget, og dermed er der igen vendt op og ned på den internationale viden.

Det er 30 eksperter under WHO's kræftforskningscenter IARC, som på baggrund af en række undersøgelser konkluderer, at der sandsynligvis er en sammenhæng. Det betyder, at natarbejde er den første arbejdsmiljøpåvirkning, som IARC sætter i forbindelse med brystkræft. Konklusionen kommer, efter at en undersøgelse med tre millioner svenskere for nylig frikendte natarbejde.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden

Undskyld, jeg spørger – men kan man undskylde for meget?

Vær ikke ked af at sige undskyld – det har flere fordele, end du tror. Hvis man skal tro avisoverskrifter, kan for mange undskyldninger svække folks autoritet og være dårligt for selvværdet, men forskning viser, der er flere positive fordele forbundet med at sige undskyld.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her