*

Navne

Udenrigsministeriets kendte ansigt skifter job

Rene Dinesen bliver ny chef for Borgerservice i mindre rokade blandt ambassadørerne. Han afløser Ole Egberg Mikkelsen.

Ole Egberg Mikkelsen, ny ambassadør i Polen. Foto: Udenrigsministeriet

Når det brænder på et sted i verden, når danskere risikerer at befinde sig midt i farezonen, eller når en dansker er kommet i klemme i et andet lands retssystem, er det ambassadør Ole Egberg Mikkelsen, som er tonet frem på tv for at enten at vejlede rejsende eller fortælle om, hvad Udenrigsministeriet har gjort for at hjælpe eller lokalisere danske statsborgere.

Chefen for Borgerservice har i flere år været Udenrigsministeriets ansigt ud ad til, men snart skal danskerne vænne sig til en ny talsmand. Ole Egberg Mikkelsen, som var ambassadør i Syrien, da ambassaden blev brændt af for 10 år siden, fortsætter efter sommerferien som ambassadør i Polen. Det sker som led i ministeriets årlige rokade.

Ny mand som chef for Borgerservice bliver 45-årige Rene Dinesen, som vender tilbage til Udenrigsministeriet, efter at han i januar 2015 blev direktør i KR Foundation. Dinesen har 17 års diplomatisk erfaring, bla som ministersekretær, souschef ved FN-missionen i New York og som ambassadør i Afghanistan og Sydafrika.

Rokaden betyder videre, at det vigtige udenrigspolitiske indsatsområde Arktis får nyt ansigt, når Hanne Fugl Eskjær vender hjem fra Bangladesh for at afløse Erik Vilstrup Lorenzen, som tager til Rom for at afløse Birger Riis-Jørgensen som ambassadør i Italien.

At Udenrigsministeriet prioriterer vekselvirkning med det private erhvervsliv eller internationale organisationer afspejles desuden ved, at Tomas Anker Christensen vender hjem fra FN, hvor han nu er kabinetschef for Mogens Lykketoft, for at blive udsendt som ambassadør i Kairo.

Den nuværende ambassadør i Egypten, Pernille Dahler Kardel, rejser til Kabul for at blive ambassadør der.

Rokaden indebærer desuden, at Ruben Madsen afløses af Svend Olling i Ankara, Uffe Wolffhechel, som sidder i Kabul, tager til Bangkok. Til Budapest udsendes Kirsten Geelan, Tom Nørring tager til Canberra, Mikael Hemniti Winther til Dhaka, Ole Tonke, som nu er på den lukningsudpegede ambassade i Bolivia, tager til Islamabad, Dorte Bech Vizard sendes til Singapore, og Susan Ulbæk udsendes som ambassadør ved Verdensbanken.

Udenrigsministeriet står midt i en større sparerunde, som bl.a. indebærer, at ud over ambassaden i Bolivia, er også ambassaderne i Zimbabwe, Mozambique og Nepal udpeget til at lukke.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her