Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
onsdag 23. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten motor
Motor 26.04.12 kl. 08:33

Et fuldgyldigt medlem af Golf-klubben

Mød Ceed - den bedste Kia nogensinde. Med plads og finish, der kan måle sig med de bedste.

Kia melder sig nu officielt ind i Golf-klubben. De har forsøgt før, men aldrig så ivrigt som nu.

Den seneste Kia Ceed kan gå en runde med de bedste konkurrenter fra Europa og Japan uden at blive tabt bag en golfvogn, er konklusionen efter en dags tid i selskab med den nye model under den internationale pressepræsentation i spanske Marbella.

Garanti imponered

Da Kia Ceed for fem år siden blev introduceret i Danmark, tog den ellers de tryghedssøgende bilkunder med storm. 7 års garanti, masser af plads og fornuftige priser gjorde, at Ceed ramte lige der, hvor tegnebogen sidder. Succesen var hjemme, og der er solgt mere end 13.000 styk, alene i Danmark.

Der var dog stadigvæk tale om et fornuftsægteskab mellem bil og chauffør, og dem, som også vælger vogntøj med hjertet har manglet noget for, at det skulle være ægte kærlighed.

Den første Ceed er nemlig ikke nødvendigvis en vindertype, når man kører ud på motorvejen, hvor motorstøjen kan være anmassende, og udvendig er den lige så iøjnefaldende som en solsort efter solnedgang. Og så er der rustproblemerne, som har gjort, at Ceed har fået skiftet rustne bagklapper i stor stil.

Kia kender kritikpunkterne, rusten har man for længst fået styr på, og nu gør koreanerne noget ved flere af svaghederne i anden generation af bilen, hvor ambitionen er klar: Denne gang skal det lykkes Ceed at være på niveau med de bedste uden at ende ude i roughenpå Golf-banen.

Om Kias slag for Ceed rammer hole-in-one afhænger dog i høj grad også af prisen, når vognen er klar til sommer, og det niveau er der ingen, som kender endnu. Men vi gætter på, at startprisen vil være cirka 185.000 kr. som også er niveauet for den tilsvarende nye Hyundai i30, som Ceed i høj grad deler teknik med.

Ny stil, bedre kvalitet

Udvendig har den nye Kia fået en stil så skarp som et samuraisværd.

Det nye formsprog udstråler både spænding og fornyelse og gir samtidig et udtryk af fart og bevægelse - også når den holder stille. Markerede forskærme ser muskuløse ud og understreger familieskabet med den mindre Rio.

Endelig er længden forøget fem centimeter, der er brugt til at trække fronten længere ned mod vejen og på den måde mindske luftmodstanden. Sjovt nok er nyheden en centimeter smallere og lavere, så den virker ikke større end forgængeren. Til gengæld er den meget mere gedigen.

Finishen tåler nu sammenligning med de bedste i Golf-klassen. Samlinger, plastoverflader, knapper og betjeningsgreb er udført til UG. Hvis hitmagerne Nik &Jay stak hovedet indenfor i Ceed, ville de rappe ”lækker, lækker, lækker”.

artiklen fortsættes...
1 - 2 - 3
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Motor lige nu
Tophistorie

Toyota i stor motoroffensiv

Det japanske mærke ruller 14 nye brændstoføkonomiske motorer ud i løbet af 2015.
forsiden lige nu

Ledigheden i industrien dykker

Ledigheden i nogle af de store faggrupper i industrien falder. Det skaber frygt for flaskehalse og rejser tvivl om behovet for vækstpakker

Prins Charles' svoger er pludseligt død efter fald

Hertuginde Camillas bror er som 62-årig død i New York. Han faldt, da han var ved at tænde en cigaret.

Hollandske F-16 fly afviste russiske kampfly på grænsen til hollandsk luftrum

To fuldt bevæbnede F-16 flyblev sendt i luften, da uidentificerede russiske kampfly nærmede sig Holland.

Real Madrid vandt trods Bayerns belejring

Karim Benzemas scoring afgjorde den første semifinale i Madrid, hvor Bayern havde svært ved at skabe chancer.

Nu er manden uden hukommelse død

Amerikaner med mystisk hukommelsestab kunne pludselig kun tale svensk. Nu er han fundet død.

Historien bag Sydkoreas færgeforlis tager langsomt form

For meget i lasten og et dårligt design fik Sydkoreas færge til at kæntre. Det kan vise sig at være et generelt problem.
Annonce
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
"Lort i klampen er noget af det værste"
Flere kvinder nyder glæden ved den åbne landevej og cykling. Vi har mødt Seje Sild Cykler, som endda må afvise mænd, der gerne vil være med. 
Se flere
Hvorfor skal det altid være her?
Strandvejens Grundejerforening er utilfreds med, at så mange arrangementer skal finde sted omkring Tangkrogen og Mindeparken. Beboerne vil have embedslægen til at vurdere, om racerløb overhovedet bør køres i et boligkvarter. 
Se flere