Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
torsdag 24. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten motor
Motor 15.03.12 kl. 08:18

Test: Tysk duel på køreglæde

Det er et par kamplystne sedaner - den nye BMW 320 d møder den faceliftede Audi A4 TDI.

Achtung, achtung! Tidligere østtyskere, danske turister og andre sommersnegle på den tyske autobahn gør klogt i at holde til højre i deres gamle Trabier og Toyotaer.

Til sommer vil et væld af tyske firmabilister nemlig lige have fået udleveret nøglerne til nye udgaver af Tysklands mest populære tjenestebiler, Audi A4 og BMW 3-serie. Og mon ikke vores fartglade underboer lige skal prøve, hvordan freie fahrt für freie bürger føles i en funklende ny firmavogn fra Bayern med toptunet dieselmotor.

Trængsel i overhalingssporet

Men der kan blive trængsel i overhalingssporet. Og denne gang vil BMW i München under ingen omstændigheder stå i skyggen af konkurrenten fra Ingolstadt: Den nye 3-serie har været til en gang bodybuilding, der nærmest gør den til mellemklassens svar på Schwarzenegger.

Den vokser med ni centimeter og måler nu 4,62 meter. Samtidig har BMWs designchef Adrian van Hooydonk og hans team af vilde blyantsvingere haft en usædvanlig heldig hånd med formgivningen.

Det hele ført med et knivskarpt pennestrøg, med plads til den lave hoftelinje, muskuløse brede skærme, mens de nye rektangulære baglygter slutter af agter. Selv når den holder stille, ligner den nye 3’er en 400-meter løber, der er klar til at eksplodere ud af startblokken.

Men tro nu ikke, at Audi giver op så let. A4 har været en enorm succes siden introduktionen i 2008, og den er blevet endnu bedre med det seneste facelift. Der er tale om små finjusteringer af fronten, der nu ser fladere ud med en stødfanger med større luftindtag, og nok så markant: A4s LED-kørelys ændrer fuldstændig stil.

De nye kørelyslygter er helt anderledes med en dobbeltform, næsten som et liggende »V«, sammen med hvalgabet af en kølergrill gør det A4 svær at overse, selv om den stille og roligt begynder at se lidt gammel ud i forhold til den nye BMW.

Vi har samlet de to konkurrenter til en rask dyst på komfort, kvalitet, rummelighed, motorkraft og økonomi. Og ikke mindst køreglæde, da vi har fat i nogle kraftige dieselmaskiner, som sammen med automatgear øger ejerglæden ganske betragteligt.

Lad os blot afsløre, at opløbet bliver uhyggeligt tæt. Aldrig før har salgschefen, eller hvem, der nu er køber til denne biltype, fået så meget bil for pengene.

Billige er de nu ikke. Audi forlanger 568.559 kr. for 2,0 TDI dieselmotor med 177 hk og Multitronic automatgear, mens BMW vil have 586.141 kr. for 320 d, også med skifterobot. Da det såkaldte leasinghul blev lukket i tirsdags er vi ikke i stand til at oplyse, hvad det koster at lease dem, eller hvad beskatningen er.

Køreglad BMW

Sport har altid været et tillægsord, der har klæbet til BMW’s 3-serie. Til gengæld har de færreste nævnt ordet plads. Men nu trodser BMW fordommene. Denne gang er stilen nemlig ikke gået ud over rummeligheden.

artiklen fortsættes...
1 - 2 - 3
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Motor lige nu
Tophistorie

Lad indkøbsposen vælge stationcaren

Hverdagsliv. Vi tester, hvor let det er at komme i bagagerummet på syv populære stationcars.
forsiden lige nu

Så ofte gik Skat på kontrol i haver

For første gang afslører Skat, hvordan man bruger en række kontroversielle metoder.

Meningsmåling: Danskerne ser Rusland som en trussel mod freden i Europa

Næsten halvdelen af danskerne peger på Rusland som hovedansvarlig for krisen i Ukraine.

Dansk Folkeparti er større end nogensinde

I en måling fra Megafon får Dansk Folkeparti 22 pct. - hvilket er rekord for partiet.

Udlicitering af plejeopgaver skuffer massivt

Det er gået skuffende langsomt og har sine steder skabt store problemer at lægge pleje- og sundhedsopgaver i udbud.

"Millionæren uden ansigt" granskes efter skibsforlis

Mystisk kultleder og chef for det ulykkesramte sydkoreanske katastrofeskib har en broget fortid.
Annonce
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce