Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
torsdag 24. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten livsstil
Motion & Sundhed 18.03.12 kl. 08:26
140.000 danskere går hvert år ned med stress. Foto: Bulls

Undgå stress med fem tricks

Stresspsykolog giver gode råd til, hvordan man dels undgår og dels bekæmper stress.

Du haster ud af Netto, rød i hovedet af skam. Du har lige skældt kassedamen ud for at glemme at spørge, om du ville have bonen med, og hovedpinen dunker. Dit overskud er lig nul, og du har mest af alt lyst til at krybe ned under dynen. Men til hvilken nytte? Du kan jo alligevel ikke sove, når dit hjerte hamrer.

Lyder det bekendt? Så er det måske på tide at stoppe op og overveje, om du kunne være én af de 140.000 danskere, der hvert år går ned med stress.

LÆS OGSÅ PÅ ALTFORDAMERNE.DK: Forårets (mange) fridage giver dig stress

Trak håndbremsen

Tidligere kontaktchef i reklamebranchen, Tania Ellis, kender alt til følelsen af manglende overskud og udmattelse. Efter 12 år i højtprofilerede job i blandt andet Københavns Lufthavn og forskellige reklamebureauer, havde hun skabt sig en fremgangsrig karriere, men i de senere job begyndte passionen for arbejdet at halte. Og den manglende arbejdsglæde tærede på Tania Ellis:

- Det var meget tydeligt for mig, at jeg skulle ændre noget i min livsstil, hvis jeg ikke skulle ryge ud over kanten og brænde ud. Jeg startede eller sluttede ofte min arbejdsdag med at være ked af det, og når jeg kom hjem om eftermiddagen, var jeg fuldstændig drænet for energi.

LÆS OGSÅ PÅ ALTFORDAMERNE.DK: Skal du stress-testes?

Ifølge Tania Ellis har hun sit eget selvindblik at takke for, at hun ikke tæller med i den triste statisk af danskere, der hvert år går ned med stress. Hun nåede nemlig at stoppe op og lytte til sin krop i tide og undgik dermed et forestående sammenbrud. Hun opsagde sit job som kontaktchef i reklamebranchen og startede i stedet på drømmejobbet som selvstændig erhvervsinnovatør:

– Som selvstændig har jeg ofte travlt, men jeg føler mig bestemt ikke stresset. Jeg har besluttet mig for at være ”flawsome” – jeg favner mine fejltagelser i stedet for at banke mig selv i hovedet med dem, og det har givet mig en enorm frihed.

Vær opmærksom på dig selv

Ifølge psykolog med speciale i stress, Kisser Paludan, er netop det at stoppe op og tage sit liv op til revurdering utroligt vigtigt, hvis man vil undgå stress:

– Det bedste, du kan gøre for ikke at gå ned med stress, er at mærke efter, hvordan du egentlig har det og være bevidst om din egen tilstand. Mange danskere er utroligt hårde og kan klare en hel masse uden at mærke konsekvenserne, men når de først falder, falder de til gengæld hårdt. Derfor er det utroligt vigtigt at mærke dig selv og handle ud fra, hvad du føler.

artiklen fortsættes...
1 - 2
null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Livsstil lige nu
Tophistorie

"Lort i klampen er noget af det værste"

Vi har mødt Seje Sild Cykler, som endda må afvise mænd, der gerne vil være med.
forsiden lige nu

Ukrainsk operation optrappes i øst

Prorussiske separatister er fordrevet fra rådhus i det østlige Ukraine efter besættelse.

F1-lånets popularitet i frit fald

Til gengæld er der dødt løb mellem F3-F5-lånene og de fastforrentede lån.

Vragdele stammer ikke fra MH370

Vragdele, der er skyllet i land på Australiens vestkyst, stammer ikke fra det forsvundne fly.

Ny Brøndby-ledelse fortsætter tv-storm

»Man har jo ikke lov til at dumme sig to gange,« siger superligadirektør om Brøndbys tv-enegang.

Kæmpe donut-kæde åbner i Danmark

De runde kager med farvestrålende glasur og krymmel er på vej til større danske byer.

Henrik Sass går hårdt til ekspert

Den centrale S-minister beklikker en eksperts troværdighed efter at have modtaget hård kritik.
Annonce
Annonce
Viva
  • Hun har to mænd

    Designer Gitte Dyrbergs liv er delt mellem to mænd. Den ene kan hun snart fejre sølvbryllup med. 
Vinanmeldelser
  • Napa vender tilbage

    Amerikanerne holder stadig af at udfordre europæerne, selv mange år efter den store smagning i Paris, der chokerede vinens verden. 
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
"Turisterne har ødelagt Barcelona"
I en kontroversiel dokumentarfilm fortæller byens indbyggere, hvordan Barcelona er ved at blive til en "forlystelsespark". 
Se flere
Motor
Med Tom K. bag Le Mans-kulisserne
Den danske racerkører Tom Kristensen er ikke bare mesteren ude på asfalten – også bag kulissen er han bedst. Han har også både fans og presse i sin hule hånd. 
Se flere