*

Storbyer

Overborgmester: Airbnb-loft hindrer hoteldrift og nabogener

Loft over Airbnb-udlejninger vil ikke gå ud over turismen i København, mener overborgmester Frank Jensen (S).

- Nogle københavnere er begyndt at skrive til mig om, at der nærmest er en turistattraktion i deres gård, hvor gæsterne i gården skaber udfordringer for de andre beboere. Det er jo ikke meningen, siger overborgmester Frank Jensen. Foto: Per Folkver/Polfoto

Airbnbs rolle på det københavnske boligmarked må ikke udvikle sig til hoteldrift eller være til voldsom gene for københavnerne.

Det vil overborgmester Frank Jensen (S) sikre ved at få en aftale med udlejningsportalen i hus. Den skal sætte et loft over antallet af dage, man må leje sin private bolig ud.

- Jeg synes overordnet, at Airbnb er en god platform til deleøkonomi. Mange københavnere er glade for at kunne leje deres bolig ud, når de selv skal på ferie eller har brug for at få penge hjem, når de skal betale husleje.

- Men det må ikke tage overhånd og må ikke blive ulovlig hoteludlejning, siger Frank Jensen.

Ekspert i deleøkonomi: Airbnb-loft vil gøre folk trygge

I Amsterdam i Holland har bystyret netop indgået en aftale med Airbnb om, at boliger kun må udlejes i 60 dage om året.

Når grænsen er nået, forsvinder hjemmet fra siden.

Selv om Frank Jensen ikke vil lægge sig fast på et bestemt loft, er han inspireret af netop den hollandske aftale.

I Danmarks næststørste by er der til gengæld ingen planer om at indføre en grænse for antallet af udlejningsdage med Airbnb.

Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), ser hovedsageligt den amerikanske udlejningsplatform som en gevinst for byen.

- At der er nogen, der faciliterer udleje af overskudskapacitet på lejlighederne i Aarhus, er en stor fordel. Der er mange, der nyder godt af, at man kan få et prisbilligt alternativ til andre overnatningstilbud, siger han.

- Vi har en ambition om at få flere turister til Aarhus, og derfor er vi glade for udlejningsportalerne, så længe udlejningen foregår på en ordentlig måde.

Fakta: Airbnbs danske værter tjener tusindvis af kroner

Jacob Bundsgaard forklarer, at der ikke i Aarhus - som i andre byer - er problemer med private boliger, der udelukkende bruges til ferieudlejning.

Den type problemer kender de i København.

Her peger Frank Jensen på, at Airbnb-boliger kan stå tomme i perioder. Samtidig kan det være belastende for naboer, hvis turister vælter ind og ud af de københavnske opgange.

- Nogle københavnere er begyndt at skrive til mig om, at der nærmest er en turistattraktion i deres gård, hvor gæsterne i gården skaber udfordringer for de andre beboere. Det er jo ikke meningen, siger Frank Jensen.

Han frygter dog ikke, at et loft vil gå ud over turismen.

- Vi har et stort turistmarked og et stigende antal hoteller. Der er Airbnb kun et lille supplement, siger overborgmesteren.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her