*

Rejser

Fly i hele Europa blev forsinket da bookingsystem var nede

Mange flypassagerer blev forsinket på flyvninger i Europa, da stort it-system brød sammen.

Arkivfoto: Nam Y. Huh/AP

Flypassagerer rundt i Europa har ikke kunnet checke ind torsdag aften i 50 minutter.

Booking- og indchekningssystemet Amadeus var ifølge den svenske avis Aftonbladet nede fra klokken 19.30, hvilket førte til forsinkelser for fly i hele Europa.

Systemet kom dog op at køre igen efter 50 minutter. Men flere afgange var ud på aftenen fortsat forsinket. Det oplyser Frederik Henriksson, der er vagthavende hos SAS' pressetjeneste i Sverige, ved 21-tiden.

- Det har påvirket SAS' og en del andre store flyselskabers check-in-systemer.

- Det varierer for de forskellige fly, men der er tale om forsinkelser på vores afgange fra mellem ti minutter til en time. Det påvirkede alle vores afgange, siger han.

Pressevagten hos Københavns Lufthavn oplyser, at mindst 14 afgange fra SAS og en enkelt Air France-afgang blev ramt af forsinkelser i Københavns Lufthavn i Kastrup.

- Der er ikke nogen forsinkelser på nye fly, men vi har lige en pukkel, vi skal over, siger pressevagten lidt efter klokken 22.

Hvor mange passagerer forsinkelserne er gået ud over, kan Københavns Lufthavn ikke umiddelbart oplyse.

Hvad der forårsagede, at systemet gik ned, er der heller ingen oplysninger om endnu.

Da systemet var nede, var der flere luftfartsselskaber, der valgte at checke passagerne ind manuelt.

Systemet anvendes af alle store luftfartsselskaber til at håndtere reservationer, check-in og ombordstigning. Systemet har ingen betydning for selve flyvningen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Biler
Kia Optima Plug-in Halvkedelig hybrid
Mange ting er nærved og næsten ved den nye Kia Optima Plug-in Hybrid, men den når ikke helt i mål. Det er ærgerligt, for den har faktisk potentiale til at være en fin bil. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her