*

Rejser

Jysk lufthavn vil for første gang tilbyde oversøiske ruter fra 2019

Det kan være slut med at mellemlande, når man skal fra Jylland til New York.

Billund Lufthavn arbejder med konkrete planer, der skal sikre oversøiske destinationer fra 2019.

Det skriver rejsesitet Check-In.

Det kom frem på et pressemøde torsdag, hvor den jyske lufthavn fremlagde regnskabet fra 2016. Her sagde lufthavnsdirektør, Kjeld Zacho Jørgensen, at oversøiske ruter er realistiske fra 2019.

Det er især New York og Boston, som Billund Lufthavn har i kikkerten.

»Vi fokuserer på de lavthængende frugter. Dvs. den amerikanske østkyst, som vi har meget trafik til. New York og Boston er to af de ruter, som vi har meget trafik til i dag via af vores netværkselskaber,” siger Head of Airline Relations i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm til Jyllands-Posten.

Billund Lufthavn er dialog med Norwegian om en rute til New York, men der er også forhandlinger med andre lufthavnsselskaber, som Klausholm ikke vil sætte navn på.

Video: Verdens længste flyrute blev mandag endnu længere

I 2019 får Norwegian leveret nye fly af typen Boeing 737 Max, som selskabet ønsker at indsætte fra lokale skandinaviske lufthavne. De nye fly er kendetegnet ved at kunne flyve langdistanceruter, men med en mindre passagerkapacitet end vi traditionelt kender i dag.

Boeing 737 Max. Flytypen er kendetegnet ved at kunne flyve langdistanceruter med kun 180 passagerer

Klausholm påpeger overfor Jyllands-Posten, at det især er Norwegians nye fly, der får Billund Lufthavn til at anse langdistanceruter, fra 2019, realistiske.

Men står det til den midtjyske lufthavn, skal der i fremtiden også være ruter til Asien og Mellemøsten.

»Specielt Bangkok, Shanghai og Beijing er interessante markeder. Mellemøsten har store netværksselskaber med base i Doha og Dubai, som udvider kraftigt og vil fortsætte med det. Så der kan man også forestille ruter til,” siger Klausholm.

Video: Flyskræk? Så lad være med at se Flybes-fly lande i stormvejr

I dag har Billund Lufthavn 3,1 millioner årlige flypassagerer, hvoraf 96 pct. er udenrigsrejser.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her