*

Rejser

Rejsebureauer: Nu har vi næsten udsolgt

Prisen på en uges ferie er fordoblet på en måned, og rejserne bliver lige nu revet væk.

Stranden i Sunny Beach, Bulgarien. Arkivfoto: Thomas Larsen

Har du fået nok af det uberegnelige danske sommervejr som så mange andre - så er det ikke just et opløftende syn, der møder dig, når du skal lede efter en lækker charterferie i juli.

Udvalget skrumper nemlig, i takt med at priserne stiger. I juni kunne du få fly og hotel i otte dage for under 1.500 kroner. Nu skal du af med det dobbelte, viser tal fra travelmarket.dk.

Ni ud af 10 rejser hos Star Tour er solgt, oplyser selskabet.

De billigste rejser

De fem billigste rejser i uge 29, hvor fly og hotel er inkluderet i prisen:

  • Burgas, Bulgarien. Fly fra København den 19. juli. Uspecificeret hotel med Star Tour: 3.198 kroner.
  • Burgas, Bulgarien. Fly fra København den 21. juli. Uspecificeret hotel med Star Tour: 3.298 kroner.
  • Antalya, Tyrkiet. Fly fra Billund den 18. juli. Tostjernet hotel med Spies: 3.349 kroner.
  • Side, Tyrkiet. Fly fra Aalborg den 21. juli. Trestjernet lejlighed med Sunweb: 3.519 kroner.
  • Alanya, Tyrkiet. Fly fra Aalborg den 21. juli. Trestjernet lejlighed med Sunweb: 3.534 kroner.

Kilde: travelmarket.dk

- Vi har stadig rejser til Tyrkiet, Bulgarien og lidt til Mallorca. Men ni ud af ti rejser er solgt - og vi forventer, at vi inden for kort tid har helt udsolgt for rejser i juli, siger Nikolai Johnsen, pressechef hos Star Tour, til Ritzau Fokus.

Tidligere så det ud til, at rejserne til Tyrkiet ikke kunne blive solgt på grund af terrorfrygt. I stedet blev rejser til Grækenland og Spanien revet væk. Men i takt med det dårlige vejr i Danmark og de få rejsemuligheder, vælger vi igen at købe rejser til Tyrkiet. Det skyldes især en overraskende udvikling hos børnefamilierne, siger Nikolai Johnsen.

Danske turister bliver snydt af klassisk handelsscenarie

- I øjeblikket sælger vi seks ud af ti rejser til familier. Det vil sige, at de danske børnefamilier har gamblet med ferien og satset på godt vejr herhjemme og altså tabt - og det eneste sted, hvor de kunne finde hoteller med ordentlig plads til hele familien, har været i Tyrkiet, siger han.

Hos Apollo oplever man præcis det samme billede, og der er ikke mange ledige rejser tilbage.

- Vi har solgt mere end ni ud af ti rejser - og lige nu går det rigtig stærk, siger Glenn Bisgaard, der er kommunikationschef i rejsebureauet.

Selskabet har stadig få rejser til de fleste af sine destinationer, men det er især til Bulgarien og Tyrkiet, at kunderne køber billetter lige nu, oplyser Glenn Bisgaard.

En ualmindelig indisk landsby: »Som man kommer tættere på bymidten, går det op for én, at der er noget usædvanligt på færde«

- Det skyldes, at det er her, at man får mest kvalitet for pengene - især hvis man rejser med børn, mener han.

Men det betyder også, at mange måske ikke lige finder det, de søger, og derfor leder efter rejser til august måned.

- Normalt går vi og bakser lidt med rejser i august, men lige nu rykker salget rigtig godt for den måned også, forklarer Glenn Bisgaard.

Hos Bravo Tours forklarer man, at man mange går forgæves.

- I weekenden har vi haft 3-4.000, der er gået forgæves, og ikke har kunnet finde det, de ledte efter, siger rejseambassadør Stig Elling.

/ritzau/FOKUS
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Mange har sprunget 2017 over
4 af 10 aarhusianere har endnu ikke interesseret sig for kulturhovedstadsåret. Det er som forventet, mener både borgmester og ledelsen af Aarhus 2017. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her