*

Rejser

Populære rejsemål i den tredje verden

At et land er kategoriseriet som et u-land, afholder ikke danskerne fra at rejse dertil – tværtimod. Her er danskernes top-10 over rejsemål i den tredje verden.

For danskerne er Thailand det mest populære u-land at rejse til. Foto: Dronepicr/Flickr

En dansker-favorit indtager førstepladsen, mens overraskelser gemmer sig længere nede af listen. Det er Udenrigsministeriets magasin Udvikling, der handler om dansk og international udviklingspolitik, der har undersøgt, hvilke ti u-lande, der er danskernes foretrukne ferielande. Vi begynder med favoritten:

1. Thailand

Den absolutte favoritdestination er – ikke overraskende – Thailand. Både hos Momondo og Travelmarket.dk er Thailand det land, der søges mest på. Også hos charterbureauerne er Thailand populær, og Star Tour sender hvert år hele 25.000 danskere af sted. Spies sender 8.000 af sted, mens 3.000 danskere tager på solferie med Apollo Rejser.

2. Egypten

Foto: Colourbox

På trods af den seneste tids terrorhandlinger kommer Egypten med sol, pyramider og relativ kort rejsetid ind som nummer to på både Momondo og Travelmarkets lister. Rejsebureauer som Spies, Star Tour og Apollo sender ligeledes et stort antal danskere af sted – lige under 18.000 hvert år.

3. Den Dominikanske Republik

Foto: Miguel Discart/Flickr

Den Dominikanske Republik er nummer tre på listen. Flere tusinde danskere – blandt andet 2.100 fra Star Tour – tager årligt turen til landet i Caribien.

4. Jamaica

Foto: Frank Roche/Flickr

Reggae, rastafari og hvide sanstrande. Det er noget danskerne kan lide. Den største danske rejseoperatør til den caribiske ø-nation er Star Tour, der årligt sender 2.500 gæster afsted.

5. Marokko

Foto: Evgeni Zotov/Flickr Evgeni Zotov

Det afrikanske land kniber sig ind i top-5. Marokko er det femte- og fjerdemest søgte på henholdsvis Momondo og Travelmarket.dk og ligger stabilt med mellem 500 og 1.000 årlige gæster hos de store danske rejsebureauer.

6. Sri Lanka

Foto: World Bank/Flickr

Sri Lanka er kommet på listen – og bliver et stadig mere søgt rejsemål – særligt efter afslutningen på borgerkrigen. Blandt de rejsebureauer, der har givet konkrete tal, er Apollo den største afsender af danske turister med 500 om året.

7. Vietnam

Foto: Colourbox

Vietnam er ”fremtidens Thailand”, hvis man spørger i rejsebranchen. Flere og flere får øjnene op for landet, der kan tilbyde den samme natur og det samme vejr som i Thailand – men som er knap så turistet.

8. Indien

Foto: Patrik M. Loeff/Flickr

Det store land, Indien, er tredjestørste endemål for rejsebureauet Albatros, men landet ligger noget lavere hos store bureauer som Spies, der ifølge egne tal blot sender 50 af sted om året. På rejsesøgemaskinerne er landet blandt de syv mest søgte rejsemål.

9. Cuba

Foto: Andrew Wragg/Flickr

Castro og classic cars. Et sted mellem 500 og 1.000 danskere tager på charterferie til Cuba hvert år, men antallet af backpackere og rejsende uden charterpakker er formentlig meget højere. Landet er det femte mest søgte hos Travelmarket.

10. Kenya/Tanzania

Foto: Diana Robinson/Flickr

Safari-destinationer som Kenya og Tanzania runder listen af - tæt forfulgt af Sydafrika, der lige sniger sig ind som nummer 10 på Momondos liste over mest søgte lande i syd. Tidligere var disse afrikanske lande forbeholdt eventyrerne, men de er i stigende grad blevet åbnet op for charterturister. I forhold til både internetsøgninger og købte rejser har de tre lande overhalet Gambia.

Boblere og farvel:

Disse lande ligger lige uden for top-10:

Gambia, Myanmar (Burma) og Indonesien.

En tidligere populær destination for danskerne - Tunesien - er røget ud af top-10. Terrorangrebene i sommeren 2015 betød, at samtlige danske rejseoperatører trak deres engagement ud af landet. Eksempelvis sendte Spies årligt 3.000 afsted.

Undersøgelsen

Undersøgelsen bygger på tal fra de største rejsebureauer i Danmark, som magasinet Udvikling har indhentet. Nogle rejsebureauer har givet konkrete tal, andre har af konkurrencehensyn ikke opgivet tal. I stedet har de sendt prioriterede lister over turistdestinationerne i den tredje verden. Derudover har rejsesøgemaskinerne Momondo og Travelmarket bidraget med en oversigt over de mest søgte rejser til udviklingslande. De registrerer både individuelle søgninger og chartersøgninger.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Landet hvor man ikke kommer uden om fodbold: Oplev Lissabons storhold på lysets stadion
Stemningen på tribunerne er en stor del af oplevelsen, når et af verdens bedste hold går på grønsværen i Portugals hovedstad. Klublegenden og tidligere storspiller Michael Manniche er en af dem, der bliver ved med at vende tilbage til Estádio da Luz. 
Se flere
Biler
Clio fortsætter, som om intet var hændt
Renault Clio var den første nye Renault, der fik et markant ændret design. Nyeste version ligner sig selv, men hvorfor også ændre på noget, der fungerer? 
Se flere
Landet hvor man ikke kommer uden om fodbold: Oplev Lissabons storhold på lysets stadion
Stemningen på tribunerne er en stor del af oplevelsen, når et af verdens bedste hold går på grønsværen i Portugals hovedstad. Klublegenden og tidligere storspiller Michael Manniche er en af dem, der bliver ved med at vende tilbage til Estádio da Luz. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her