*

 

Rejser

Denne jumbojet fragter seks tons last under én vinge

Når der skal fragtes store motorer, tænker flyselskaberne kreativt for at spare brændstof.

En Rolls Royce flymotor vejer over seks tons. Det er derfor en kostelig affære at fragte sådan en flymotor fra den ene side af kloden til den anden.

Det australske flyselskab Qantas valgte ikke at betale særtransport, da de skulle have deres reservemotor fragtet fra Sydney, Australien til Johannesburg, Sydafrika. I stedet monterede de motoren under en Boing 747, der alligevel skulle til Sydafrika.

Det er ikke helt uden udfordringer at smide så stor en ekstra belastning på den ene vinge, og derfor var flyet også nødt til at gennemgå flere justeringer. En af justeringerne er at tømme en betydelig del af det brændstof, der normalt lagres ude i vingen.

Se jumbojetten med det usædvanlige ekstraudstyr i videoen foroven.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
Bolig
Engangsklude: Skal de genbruges eller smides ud?
Er det ressourcespild at smide engangs-rengøringsklude ud – eller bruger vi flere ressourcer på at vaske dem i vaskemaskinen? Fru Grøn er ikke i tvivl – læs hvorfor her. 
Se flere
Nærbanen bliver til Letbanen
Arbejdet med Aarhus Letbane har længe været et dagligt syn i bybilledet. Nu tages næste skridt i byggeriet, når arbejdet rykker ind på havnen. Her skal Letbanen i fremtiden tage over for den gamle Aarhus Nærbane, som har kørt sin sidste tur. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her