*

Minuttet

Er du på kur, så hold dig langt væk fra denne ret

...men elsker du bacon, får du her opskriften på den italienske klassiker på ét minut.

Anders Aagaard

Anders Aagaard lille.png

Anders Aagaard (f. 1977) er manden bag restaurationskæden Madklubben med 12 restauranter i København.

I 2007 åbnede han sin første Madklubben i Store Kongensgade. Siden er kæden udvidet med restauranter som Gran Torino, Grill Royal og Alabama Social - og flere er på vej.

I serien her deler han på ét minut sine bedste opskrifter og tricks til arbejdet i køkkenet.

Dette indslag er optaget på Restaurant Hanzó ved Sortedam Dossering.

GENSYN

Over sommeren byder vi på et gensyn med nogle af det seneste års mest populære tv-indslag.

Videoen her blev vist første gang i maj 2015.

Spaghetti Carbonara - kulsvierens spaghetti - er bestemt ikke en ret for de fedtforskrækkede. Bacon, parmesanost, smør og æg gør denne pastaret til en ren kaloriebombe.

Rettens navn er formentlig inspireret af den også anseelige mængde sort peber, som kendetegner den.

I videoen herover viser Anders Aagaard fra Madklubben på ét minut sin version af den italienske klassiker.

To ting er vigtige at huske, når du laver pastaretter:

1. Pastaen skal koges 3/4 færdig i vand. Den sidste kogetid får den i saucen.

2. Hæld aldrig alt vandet fra pastaen, inden den blandes i saucen. Kogevandet indeholder stivelse, som jævner saucen og giver retten den rigtige konsistens.

Aagaards spaghetti carbonara

2 personer

  • 200 g. spaghetti.
  • 200 g. god, røget bacon skåret i tern.
  • 100 gram smør.
  • 150 g. friskreven parmesan.
  • 2 æggeblommer.
  • Sort peber.

Kog spaghettien i 3/4 af den kogetid, der angives på pakken. Pastaen koger nemlig færdig i retten.

Steg baconen brun og sprød i en stor sauterpande. Kassér eventuelt lidt af fedtet, hvis der er for meget. Tag baconen af panden og lad den vente til senere.

Brun smørret i sauterpanden.

Hæld det meste af kogevandet fra spaghettien og vend den i det brunede smør. Vandet, der hænger ved spaghettien, er med til at jævne retten.

Kværn masser af sort peber over spaghettien.

Tilsæt reven parmesan og æggeblommer, og varm retten i få minutter, inden den sprøde bacon vendes i.

Riv mere parmesan, og kværn mere peber over retten, og server straks.

Velbekomme!

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her