*

Minuttet

Aagaards dampede blåmuslinger

Moules marinières er billigt, sundt - og meget nemt at lave.

GENSYN

Over sommeren byder vi på et gensyn med nogle af det seneste års mest populære tv-indslag.

Videoen her blev vist første gang i februar 2015.

Anders Aagaard

Anders Aagaard lille.png 

Anders Aagaard (f. 1977) er manden bag restaurationskæden Madklubben med 12 restauranter i København.

I 2007 åbnede han sin første Madklubben i Store Kongensgade. Siden er kæden udvidet med restauranter som Gran Torino, Grill Royal og Alabama Social - og flere er på vej.

I serien her deler han på ét minut sine bedste opskrifter og tricks til arbejdet i køkkenet.

Dette indslag er optaget på Restaurant Hanzó ved Sortedam Dossering.

Hvidvinsdampede blåmuslinger, moules marinières, er en klassiker i det franske bistrokøkken - og ganske enkelt et must, hvis man besøger Belgien, hvor de serveres med pommes frites.

Anders Aagaard fra Madklubben laver i tv-indslaget herover de fristende muslinger. De bliver kun endnu mere lækre, hvis man tilføjer suppen et skvæt fløde, der runder retten af.

Husk at gennemgå muslingerne omhyggeligt før tilberedning, så de døde og ødelagte sorteres fra. De, der ikke åbner sig under dampningen, skal ligeledes kasseres. Så er du og dine gæster så godt som sikret mod maveonder.

Aagaards hvidvinsdampede blåmuslinger

Forret til to personer eller hovedret til én.

1,5 kilo friske blåmuslinger

2 gulerødder

2 porrer

1 knold fennikel

3 fed hvidløg

Frisk timian.

Olie til sautering.

1/3 flaske hvidvin – ikke sød.

Evt. Godt skvæt fløde.

Salt og peber.

Fremgangsmåde

Rens blåmuslingerne under hanen og fjern “skægget”, hvis det ikke er gjort. Blåmuslingerne skal være lukkede. De, der er åbne, skal lukke sig, når de bankes mod bordpladen – det viser, at de er levende. Døde eller ødelagte muslinger kasseres.

Snit gulerødder i fine tern samt porrer og fennikel i fine skiver. Hvidløg knuses med håndfladen.

Fyr op under en sauterpande eller gryde med låg. Svits og sauter porrer, gulerødder og hvidløg et øjeblik.

Tilsæt blåmuslingerne sammen med fennikel, frisk timian og hvidvin.

Læg låg på, og lad muslingerne dampe i 4-5 min., til de har åbnet sig.

Tilsæt fløde, hvis synes, samt salt og peber. Vend rundt i muslingerne og varm retten et minuts tid.

Serveres i dybe tallerkner med lunt brød.

Muslinger, der ikke har åbnet sig ved dampningen, skal kasseres.

Velbekomme!

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her