*

Minuttet

Den sikre vej til saftige bøffer

Anders Aagaard fra Madklubben bruger både stegepande og ovn, når bøffen skal være helt perfekt.

Gensyn

Over sommeren byder vi på et gensyn med nogle af de mest populære tv-indslag.

Anders Aagaard

Anders Aagaard lille.png 

Anders Aagaard (f. 1977) er manden bag restaurationskæden Madklubben med 12 restauranter i København.

I 2007 åbnede han sin første Madklubben i Store Kongensgade. Siden er kæden udvidet med restauranter som Gran Torino, Grill Royal og Alabama Social - og flere er på vej.

I serien her deler han på ét minut sine bedste opskrifter og tricks til arbejdet i køkkenet.

Dette indslag er optaget på Restaurant Hanzó ved Sortedam Dossering.

En mør og saftig bøf går aldrig af mode. Serveret med sauce bearnaise, sprøde pommes frites og en sprød salat fås kombinationen af smagsindtryk og konsistenser simpelthen ikke bedre.

Anders Aagaard er indehaver af restaurantkæden Madklubben. I indslaget her giver han sine tips til, hvordan du får bøffen saftig og lækker hver gang. Hemmeligheden er at stege både på pande og i ovn.

I indslaget herover steger Aagaard en tyk rib-eye skåret af den marmorerede oksefilet. Fedtmarmoreringen sikrer en saftig og smagfuld bøf.

Aagaards bøf

1-2 personer

400 g rib-eye.

Lidt olie til stegning.

50 g smør.

2-3 fed hvidløg.

Frisk timian.

Salt og peber.

Tag kødet ud af køleskabet ca. 1 time i forvejen.

Sæt din tykkeste pande på blusset, og lad den blive rygende varm. Panden må ikke have håndtag af plastic.

Varm samtidig ovnen op til 170 grader.

Smør en smule olie på begge sider af bøffen og kom den på panden.

Når kødet har fået stegeskorpe (1-2 minutter alt efter tykkelse), vendes bøffen og steger videre.

Tilsæt smør, hvidløg og timian. Lad det hele stege et par minutter.

Stil panden i ovnen ved 170 grader i fem minutter.

Brug grydelapper, når du tager panden ud. Tjek bøffens kernetemperatur med et stegetermometer:

  • "Rare": 45 grader.
  • Medium: 55 grader.
  • Gennemstegt: 65 grader.

Er kødet ikke færdigt, steg da videre i ovnen i yderligere to minutter og tjek igen. Temperaturen må gerne være et par grader lavere end ønsket, da den stiger lidt, mens kødet hviler.

Lad kødet hvile utildækket i fem minutter og krydr med salt og peber.

Velbekomme!

Herunder fortæller Niels Lillelund om, hvilke temperaturer din vin bør være:

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Hovedfejlen ved DR er ikke en for høj licens

Ole Hyltoft, forfatter, fhv. bestyrelsesmedlem i DR
Fejlene ved DR er for meget popunderholdning, mangel på klassisk dannelse, og at medarbejderne ikke repræsenterer danskernes politiske forskellighed.
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her