*

Minuttet

Anders Aagaards julesovs

Uanset om du har and, gås eller flæskesteg i ovnen, kommer her opskriften på den perfekte sovs.

Anders Aagaard

Anders Aagaard lille.png 

Anders Aagaard (f. 1977) er manden bag restaurationskæden Madklubben med 11 restauranter i København.

I 2007 åbnede han sin første Madklubben i Store Kongensgade. Siden er kæden udvidet med restauranter som Gran Torino, Grill Royal og Hanzó - og flere er på vej.

I serien her deler han på ét minut sine bedste opskrifter og tricks til arbejdet i køkkenet.

Dette indslag er optaget på Hanzó ved Sortedam Dossering.

En god sovs er alfa og omega for den fuldendte julemiddag.

Denne ene dag om året må sovsen gerne få alt, hvad den kan trække af rødvin, stegesky, fond, piskefløde - alle kneb gælder for at gøre julesovsen til en smagsbombe.

Det er svært at give en nøjagtig opskrift, for sovsen er helt afhængig af, hvilket kød I skal spise juleaften. I videoen herover giver Anders Aagaard derfor en række generelle tips, der duer til enhver sovs.

Grib en teske og smag dig frem!

Julesovs

Skræl og skær et kilo grøntsager og krydderurter i grove stykker. Anders Aagaard bruger løg, hvidløg, porre, gulerødder, knoldselleri, salvie, timian og rosmarin.

Svits grøntsagerne i olie, lad dem stege nogle minutter og tilsæt en halv flaske rødvin.

Hæld stegeskyen fra kødet i gryden - fjern evt. fedtet først, men husk, at fedt er smag!

Tilsæt en halv liter fond - f.eks. fra høns eller kalv. Brug bouillon, hvis du ikke har fond.

Lad sovsen koge i cirka en time og sigt dernæst grøntsager og krydderurter fra.

Nu skal sovsen smages til. Brug f.eks. ribsgele, tyttebær eller honning til at give sovsen sødme og en mørk eddike, hvis sovsen mangler syre. Portvin, sherry eller madeira er også glimrende smagsgivere.

Giv  gryden et godt skvæt piskefløde, kog op og smag igen. Tilsæt salt og peber efter behov.

Juster evt. konsistensen med maizena udrørt i vand, og varm sovsen godt igennem.

Velbekomme!

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
TV anbefaler
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Annonce
Annonce
Viden
Forskere har fundet mulig sammenhæng mellem migræne og slagtilfælde ved operationer
En ny amerikansk journalgennemgang viser, at personer med migræne oftere får slagtilfælde under eller efter en operation. Men det er noget sludder, siger dansk forsker, der mener, at studiet unødigt skræmmer folk med migræne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her