*

Minuttet

Nem jul: Flæskesteg med sprød svær

Anders Aagaard fra Madklubben giver sin opskrift på saftig flæskesteg med knasende sprøde svær.

Anders Aagaard

Anders Aagaard lille.png 

Anders Aagaard (f. 1977) er manden bag restaurationskæden Madklubben med 11 restauranter i København.

I 2007 åbnede han sin første Madklubben i Store Kongensgade. Siden er kæden udvidet med restauranter som Gran Torino, Grill Royal og Hanzó - og flere er på vej.

I serien her deler han på ét minut sine bedste opskrifter og tricks til arbejdet i køkkenet.

Dette indslag er optaget på Hanzó ved Sortedam Dossering.

Der er ikke langt fra succes til fiasko, når det gælder flæskestegen.

Lige så uimodståelig, den kan være med saftigt kød og knasende svær, lige så intetsigende er den, når kødet har fået for meget og sværen for lidt.

Anders Aagaard fra Madklubben kender trickene bag den helt perfekte flæskesteg og deler dem i indslaget herover.

Flæskesteg med sprød svær

4 personer

  • 0,8-1 kg flot svinekam med svær og uden ben.
  • Groft salt og peber.
  • Laurbærblade.
  • Suppeurter, f.esks. gulerødder, løg, knoldselleri og porre (kan udelades, men er gode til sovsen).

Start med at sikre dig, at sværen er ridset ordentligt op. Det gøres typisk af slagteren, men i den travle juletid er han sommetider ikke omhyggelig nok.

Sørg for, at hver ridse er skåret helt igennem, men lad være med at perforere kødet nedenunder. Sværene kan også med fordel snittes diagonalt. Det giver smukke, sprøde tern - men det er en smagssag!

Tør stegen af med en håndfuld køkkenrulle eller et viskestykke (jo mere tør, den er, desto sprødere bliver sværene) og salt den omhyggeligt. Sørg for at få det grove salt ned i hver eneste ridse på stegen. Overskydende salt kan børstes af inden servering.

Plant herefter et laurbærblad mellem hvert andet svær.

Skræl og snit dine suppeurter i tern eller skiver. Put dem i en bradepande, der passer til stegens størrelse, og læg stegen ovenpå med sværen opad.

Sværen skal være vandret i samme højde, så sværene steges ens. Er der højdeforskel på stegens ender, kan du med fordel kreere et leje af staniol, som du lægger under stegen i den lave ende for at udligne forskellen.

Stik et stegetermometer i stegen (ovenfra og ned til midten), og sæt den i ovnen ved 160 grader. Stegetiden afhængig af din ovn såvel som af stegens størrelse, men en times tid burde være tilpas.

Når stegen er 60 grader i midten, dvs. næsten færdig, tager du den ud og lader den hvile i 10 minutter. Imens skruer du ovnen op på fuld hammer eller tænder for grillen.

Lad så stegen få de sidste par minutter, så midten rammer de 65 grader, og sværen bliver ordentligt sprød og lækker. Hold øje med ovnen - så snart den er færdig, skal du være klar til at servere.

Velbekomme, og glædelig jul!

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Fra ingen til 126 anmeldelser om løsnede hjulbolte
Siden årsskiftet har 126 bilejere anmeldt løsnede hjulbolte til Østjyllands Politi, som har svært ved at gøre noget ved problemet. Autoværksteder i Aarhus melder om et stigende salg af låsebolte. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her