*

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
Mad & Vin 30.03.2012 kl. 08:19

Vi spilder mere mad i påsken

Husstandene kasserer i påskemåneden mad for 1,5 mia. kr., vurderer Landbrug & Fødevarer.

Det kan øge spildet, at der bliver købt stort ind til påske, fordi folk lige har fået løn. Foto: Colourbox

Der skal både være sild, æg og rejer på påskebordet – og rigeligt af det.

Påsken er traditionen tro lig med påskefrokoster, og det får danskerne til at købe mere ind, end vi har brug for. Faktisk bliver der købt så meget ekstra ind, at der i påskemåneden bliver smidt mad ud for næsten halvanden milliard kroner, fortæller Klaus Jørgensen, der arbejder med samfundsanalyser hos Landbrug & Fødevarer, til 24timer.

»I selve påskemåneden spilder vi mad for 1,4 milliarder kroner, og det er 100 millioner kroner mere, end hvad vi spilder i de øvrige måneder,« siger Klaus Jørgensen og forklarer, at det især er varer med kort holdbarhed, vi smider ud. For eksempel frugt og grønt, mejeriprodukter og brød, som mugner.

Større spild i år?

Ifølge Selina Juul, der er stifter af ‘Stop Spild Af Mad, er der stor risiko for at spilde mere mad i år, fordi påsken ligger i starten af måneden.

»Folk har lige fået løn, og så kommer vi meget mere i kurven, som vi ender med at smide ud. Man ender også med at lave for meget mad til påske, for der skal nødigt mangle,« siger Selina Juul til 24timer og minder om, at fryseren er et glimrende redskab til mindre madspild, hvis man allerede nu kan se, at man har købt for meget mad til påsken.

LÆS OGSÅ: Rabatter fører til madspild

Kilde: 24timer
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce