*

Mad & Vin 14.03.2012 kl. 10:41

Fakta: Disse restauranter fik Michelin-stjerner

Årets Michelin-stjerner fordeler sig over 13 restauranter i København og på Sjælland.

Anita Klemmensen og Lars Thomsen fra Den Røde Cottage kan glæde sig over at have fået en Michelin-stjerne. Foto: Mik Eskestad

Noma 2 stjerner:

Noma, som står for nordisk mad, åbnede i november 2003 på Christianshavn i København. René Rezepi har fra begyndelsen været chefen i køkkenet, men er også medejer. I 2007 fik restauranten to Michelin-stjerner og er i 2010 og 2011 blevet kåret som verdens bedste restaurant.

Geranium 1 stjerne:

Restauranten lå tidligere i Kongens Have i København og fik her sin første Michelin-stjerne, men i 2009 lukkede den, og efter et års pause, åbnede køkkenchef Rasmus Kofoed det nye Geranium på toppen af Parken på Østerbro i København. Sidste år troede alle, at Geranium ville generobre sin stjerne, men det lykkedes først i år.

Relæ 1 stjerne:

Restauranten på Nørrebro i København åbnede i 2010 med Christian Puglisi, med en fortid på Noma, som køkkenchef. Den får nu sin første Michelin-stjerne.

Den Røde Cottage 1 stjerne:

Den tildigere køkkenchef på 1. th., Anita Klemensen, valgte i 2010 at lave gourmetrestaurant i Den Røde Cottage i Klampenborg. Det har nu givet stedet sin første Michelin-stjerne.

Grønbech & Churchill 1 stjerne:

Topkokken Rasmus Grønbech åbnede sin restaurant over for Churchillparken i Købenahvn i 2011. Den får nu sin første Michelin-stjerne.

Era Ora: 1 stjerne

Ægteparret Elvio Milleri og Edelvita Santos åbnede den italienske restaurant på Christianshavn i København i 1983. I 1996 fik Era Ora sin Michelin-stjerne for første gang og har beholdt den lige siden.

Kong Hans Kælder: 1 stjerne

Restauranten i Københavns indre by har eksisteret siden 1976 og fik allerede i 1983 sin Michelin-stjerne. Siden 1976 har restauranten kun haft tre køkkenchefer. Den tredje, Thomas Rode Andersen, som bl.a. er kendt fra tv-prgrammer som ""4-stjerners Middag", har været ansat siden 1996.

AOC 1 stjerne:

Først hed restauranten i Københavns indre by Prémisse, men i 2009 ændrede ejer og sommerlier Christian Aarø navnet til AOC - Aarø & Co - og satte Ronny Emborg i køkkenet som chef. Det kastede en Michelin-stjerne af sig i 2010. Maden er baseret på danske og nordiske råvarer.

Kokkeriet 1 stjerne:

Restauranten i Københavns indre by fik sin første Michelin-stjerne i 2006, men mistede den året efter. I 2009 formåede resturanten dog at vinde den tilbage og har beholdt den lige siden. Kokkeriet ejes af brødrene Sammy og Michael Shafi.

Nimb Herman 1 stjerne:

Indtil for nylig stod Thormas Herman bag gryderne i resturanten Nimb Herman i Tivoli, som åbnede i 2008. Allerede i 2009 fik restauranten sin Michelin-stjerne, som den har beholdt siden. Allan Poulsen er den nye køkkenchef på stedet.

Kiin Kiin 1 stjerne:

I 2005 åbnede kokken Henrik Yde denne gourmet-thairestaurant på Nørrebro, som i 2008 fik sin Michelin-stjerne.

Formel B 1 stjerne:

I 2003 overtog kokkene Kristian Møller og Rune Jochumsen Formel B på Vesterbro i København, og allerede året efter fik de en Michelin-stjerne, som de har beholdt lige siden. Stilen har dog siden 2011 ændret stilen i en mere afslappet retning.

Søllerød Kro 1 stjerne:

Det er fransk, og det er klassisk. Søllerød Kro nord for København er 335 år gammel og har siden 1980'erne været et af landets bedste spisesteder. Det blev i 2007 belønnet med en Michelin-stjerne.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
forsiden lige nu

Dansk Stasi-agent fanget af fortiden

En dansk Stasi-agent førte danske myndigheder bag lyset, men førte han også den østtyske efterretningstjeneste bag lyset, lyder spørgsmålet i en ny bog om agenten med dæknavnet Lenz.
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce