*

Mad & Vin 06.02.2012 kl. 10:59

Test: Ugens vin: Papvin for feinschmeckere

De nye vinafgifter har været særligt hårde ved de billigste af bag-in-box-vinene.

Løgismose Rødvin - elegant, delikat og med moderat styrke. Arkivfoto

Lavprissegmentet under de 100 kroner er stort set forsvundet, og der er dermed lukket op for også at stoppe de lidt bedre vine ind i papæskerne.

Netto har udnyttet dette til at lancere en ny rødvin på bag-in-box: Løgismose Rødvin (149 kr.). En vin der på papiret ikke har nogen særlige høj klassifikation, da den blot er rubriceret som fransk vin. Ikke desto mindre er det blevet til hele seks stjerner her i vintesten.

Nærlæser man teksten på boksen, viser det sig, at vinen kommer fra det meget lovende Rhônedistrikt Costieres du Nîmes. Området er berømt for at levere høj kvalitet til lav pris, og det er lykkedes i den grad i det aktuelle tilfælde.

Der står flere gode kræfter bag projektet ikke mindst vintjeneren fra Restaurant Kong Hans Kælder Thilde Maarbjerg. Det er blevet til en elegant og charmende sag lavet på en lykkelig blanding af Bordeaux- og Rhônedruer. En vin der først og fremmest udmærker sig ved en balance, akkuratesse og delikatesse, der er en langt dyrere vin værdig.

Det er en glat og forholdsvis let vin, der vil gøre sig bedst til fjerkræ og lyst kød og ikke mindst til traditionelle danske griseretter som kotelet og medisterpølse. Her er der en frikadellevin i særklasse og også en vin, der er dejlig at nyde helt for sig selv. Seks velfortjente stjerner.Bolgheri 2009, Poggio Castagno

Fakta: DOC Bolgheri Rosso, Italien

Pris: 79 kr. i uge seks normalpris 89 kr.

Forhandler: SuperBrugsen

Frisk aromatisk duft med toner af kirsebær og diskret egetræ. God styrke, pæn dybde og fin renhed. Tæt glat frugtsmag med blød, men tilpas struktur. Velkrydret, velafbalanceret og med pæn personlighed og nydelig fylde.Riesling 2010, Jean-Baptiste Adam

Fakta: AOC Alsace hvidvin, 12 pct.

Pris: 74,45 kr. og i uge seks to flasker for 110 kr.

Forhandler: SuperBest

Sprød, blomstrende og mineralsk citrusfrugt med lille tiltalende Rieslingpræg, udmærket aromarigdom og god styrke. Rank, velsmagende, velafbalanceret og med pæn detaljerigdom og fin syre. Sympatisk og vellavet.Catena Malbec 2009, Bodega Catena Zapata

Fakta: Mendoza, Argentina

Pris: 99,95 kr. i uge seks

Forhandler: Philipson Wine/ www.philipsonwine.com

Velafbalanceret kombination af frisk solbærfrugt, mineraler og egetræ opbygget efter Bordeauxopskriften. Harmonisk, delikat og sødmefuld vin med glat, sofistikeret frugt. Kræver masser af luft.Løgismose Rødvin

Fakta: Fransk Bordvin 3 liter bag-in-box

Pris: 149 kr. i uge seks

Forhandler: Netto

Rank, velpoleret og flot opbygget frugtduft. Elegant, delikat og med moderat styrke. Saftspændt, men velafbalanceret vin med nydelig tanninstruktur og flot dimensioneret krydderi. Charmerende, lettilgængelig og ambitiøs på samme tid.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
forsiden lige nu

Politichefer bekymrede for radikaliserede kriminelle

Når bandemedlemmer bliver radikaliserede, risikerer de at blive indoktrineret med en sag, som de synes er værd at dø for, siger politichef.

Vrede SAS-ansatte vurderer næste skridt efter ultimatum

Kabinepersonalet er vrede efter beskeden om, at de bliver fyret, hvis de ikke møder på arbejde mandag.

Interessen for spektakulær megabygning er stigende

Aarhus Kommune oplever stigende interesse for at opføre det, der kan blive Danmarks højeste bygning på Aarhus Ø.

Gartnerier har ikke fået den lovede hjælp fra vækstpakker

To år efter regeringens første vækstpakke venter gartnerierne stadig på hjælp.

Moskva marcher mod frygten

I den største demonstration i flere år marcherede godt 50.000 i Moskva søndag. Drabet på Boris Nemtsov har skabt frygt, men også trods hos Ruslands hårdt pressede liberale opposition.

Alternativet får 1,2 procent i måling

Partiet debuterer med 1,2 procent i sin første Voxmeter-måling. Positiv overraskelse, siger stifter.
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce