*

Mad & Vin

Første danske whisky klar

Danmarks første egenproducerede whisky siden 1974 er klar, siger den bornholmske producent Vingården. 899 kr. koster en halv liter.

Der er tappet 400 flasker med en halv liter i hver. Flaskerne er nummererede og prisen er 899 kr. pr. flaske. Pressefoto

I december 2005 blev maltbyggen mæsket og gæret. Derefter destilleret to gange i potdestillationsapparatet. Den 27. december 2005 blev den så sat på fransk egefad, som forinden har lagret Bornholmsk rødvin fra rondodruen. Nu er der gået tre år, og så må produktet kaldes whisky.

Resultatet er en helt egenproduceret bornholmsk maltwhisky, som er let ravfarvet. Smagen er let og elegant - en blanding af træ, malt og en anelse røg.

Der er tappet 400 flasker med en halv liter i hver. Flaskerne er nummererede og prisen er 899 kr. pr. flaske. Når lageret er halveret fordobles prisen. Den 8. maj 2009 sælges de første flasker.

Læs mere om whiskyen her

fpn
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Biler
Se flere
TV: Store- og lillesøster taler i telefon sammen to gange om dagen
Susanne Hvass Aalders på 68 år er storesøster til Ulla Ranum på 65. Selv om deres liv har udviklet sig meget forskelligt, er de tæt knyttet til hinanden og taler sammen i telefon mindst et par gange hver dag. De mener begge, at deres nære relation blev grundlagt i barndomshjemmet i Randers. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her