*

Mad & Vin

Tre Michelin-stjerner til Geranium

Også restauranter uden for Aarhus og København er kommet i Michelins nye »Nordic Guide«.

Fakta

3 stjerner:

Geranium

2 stjerner:

Noma
a|o|c

1 stjerne:

Kadeau
Frederiksminde
Søllerød Kro
Frederikshøj
Henne Kirkeby Kro
Den Røde Cottage
Kiin Kiin
Era Ora
Clou
Marchal
Kokkeriet
Grønbech & Churchill
Substans
formel B
Studio at the Standard
Relæ
Gastronomé
Kong Hans Kælder

Fem nye Michelin-stjerner er blevet drysset over Danmarks bedste restauranter ved offentliggørelsen af Michelins nye Nordic Guide, der onsdag formiddag foregik ved Hotel d'Angleterre i København.

Den helt store nyhed handler om den københavnske restaurant Geranium, der onsdag har fået sin tredje stjerne og dermed rykker op i en liga bestående af verdens allerbedste restauranter.

Live-tv Stjernedrys over danske restauranter

Bent Christensen, redaktør på Den Danske Spiseguide, sammenligner de fem nye stjerner med det danske europmesterskab i fodbold.

»Det er en bedrift, der er lige så stor, som da vi vandt EM«, siger Bent Christensen.

Geranium, der siden 2013 har haft to stjerner, er sammen med Maaemo i Oslo de første restauranter i Skandinavien til at få tre stjerner. Ifølge Michelin-guiden indikerer de tre stjerner en »ekstraordinær køkkenkunst, som er værd at rejse efter«.

Bent Christensen spår, at de tre stjerner til Geranium betyder større opmærksomhed på den danske gastronomi og turisme generelt.

»Når folk bevæger sig til Danmark fra Singapore eller Buenos Aires, så vil de ikke bare spise på Geranium. Så prøver de også de andre restauranter i bogen, så det har en stor betydning for Danmark og de danske restauranter,« siger Bent Christensen.

Geranium slog første gang dørene op i 2007, men måtte lukke igen to år senere. I 2010 genåbnede Geranium, inden man i 2012 modtog sin første michelinstjerne. Mesterkokken Rasmus Koefod fik i 2011 en guldmedalje ved Bocuse d'Or, kokkenes verdensmesterskab, og har blandt andet kunstig knivmusling som en signaturret. Han har tidligere arbejdet på den to-stjernede restaurant Scholteshof i Belgien.

Også udenfor København og Aarhus har danske restauranter for første gang fået en Michelin-stjerne. Det gælder Henne Kirkeby Kro i Sydvestjylland, Kadeau på Bornholm og Frederiksminde i Præstø i Sydsjælland.

Og det giver ifølge Bent Christensen et løft til alle restauranter, der kandiderer til en Michelin-stjerne.

»Det betyder meget for restauranter i andre byer, der endnu ikke er blevet begunstiget. Både Kadeau og især Frederiksminde er ikke kendte i den store verden,« siger Bent Christensen.

I København er Kong Hans Kælder igen blevet indlemmet i Michelins Nordic Guide efter to år ude i kulden. Restauranten var den første i Danmark til at modtog en Michelin-stjerne i 1983.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Billig sprøjt forklædt som Amarone

Tag med på jagten på fødevaresvindlerne. Forfalsket honning og rødvin er nogle af de varer, som organiserede kriminelle har kastet sig over. Sådan ser du, om vinen er forfalsket.
TV
Annonce
Annonce
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
»Køb ikke et fritidshus, hvis du kun ønsker en kæmpe investering«
Skagen, Nordsjælland og til en vis grad Bornholm er steder, hvor det kan betale sig at investere i et fritidshus. Men der er andre vigtige faktorer at tage højde for. Få eksperternes råd her. 
Se flere
Letbanebisserne fra Italien: »Jeg savner mine børn, men jeg har behov for at tjene penge«
Brød med serranoskinke og oliven, pasta carbonara og pizza er blandt favoritterne, når GCF’s italienske skinnesjak spiser på restaurant hver aften. Sammen lægger de sporene for, at Aarhus Letbane kan køre til maj næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her