Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
søndag 20. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten livsstil
Mad & Vin 17.12.12 kl. 17:10
Salget af sylte eksploderer i december, viser opgørelse. Foto: Casper Balslev

Sylten deler danskerne i to

Salget af sylte eksploderer i december. men mange siger dog nej tak.

Når der kommer sylte på bordet, siger halvdelen af danskerne pænt ja tak og sætter tænderne i den traditionelle spise, mens den anden halvdel ryster på hovedet og går videre til frikadeller og flæskesteg.

Brugsforeningen FDB's analyseafdeling har spurgt 1023 repræsentativt udvalgte danskere, om de spiser sylte, og her svarer halvdelen ja og halvdelen nej.

Den mest hyppige grund til, at danskerne ikke spiser sylte, er, at sylte ser uappetitlig ud - cirka hver fjerde dansker deler dette synspunkt.

Mænd og ældre

Hver ottende dansker svarer, at de ikke spiser sylte, fordi de synes, at sylte smager dårligt eller ikke kan lide tanken om det kød, sylte traditionelt laves af.

Når der er sylte på gaflen på en tilfældig dag i de danske hjem, er det i højere grad mænd end kvinder, der har bestikket i hånden. Mændene spiser nemlig over halvanden gang så ofte sylte som kvinderne.

Det er især den ældre generation, der står bag sylteforbruget i Danmark. Befolkningen i aldersgruppen 55-74 år spiser tolv gange mere sylte end de 15-34-årige.

Sæsonstart i oktober

Tallene viser også, at det er folk uden for Aarhus og København, der spiser mest sylte. Københavnerne spiser næsten 40 procent mindre sylte end landsgennemsnittet, mens nordjyderne eksempelvis spiser næsten 20 procent mere end landsgennemsnittet.

Syltesæsonen begynder ifølge FDB's løbende undersøgelser af danskernes madvaner i oktober, tager til november og eksploderer så i december. Resten af året spiser stort set ingen danskere sylte, viser opgørelsen.

Hvis man spørger danskerne i løbet af året, om de har spist sylte i går, vil én ud af 200 svare ja. I december er antallet, der svarer ja, steget til fem ud af 200.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Livsstil lige nu
Tophistorie

Denne vin er Per Pallesens favorit

Bordeaux-vine kan koste 10.000 kr. flasken, men du når også rigtig langt en hundredekrone, siger Per Pallesen.
forsiden lige nu

Lobbyister betalte vin og pindemadder til De Konservative

Lobbyister er med i K-bestyrelse i Bruxelles, hvor de også finansierer partiets jubilæumsfest.

Frygt for bilbombe nær Tivoli i København

En mistænkelig bil er blevet fundet nær Tivoli. Politiet frygter, at der er tale om en bombe.

Aarhus planlægger en ambassade i København

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil skrue op for det østjyske lobbyarbejde i København.

Ekspert: Kevin var en skuffelse, men...

…to faktorer kan forklare den danske Formel 1-kørers magre indsats.

Kvinde voldtaget under halfest i Herfølge

19-årig forlod halfest for at ryge med en mand. Det udviklede sig ifølge kvinden til voldtægt.

Skattesnydere tømmer schweiziske konti

Schweiziske banker gør op med sorte penge, og det skaber kaos ved grænsen.
Annonce
Annonce
Viva
  • Brystet frem og kvindeligheden op

    Kvinder lukker ned for sig selv i stedet for at give sig selv lov til at stråle mest muligt, mener Emilia van Hauen, der efterlyser mere ladycoolness. 
Vinanmeldelser
  • De elskende

    Stemningen er sakral i kælderen hos Comte de Vogüé. Det er ikke for meget sagt. 
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce