Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
torsdag 24. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten livsstil
Mad & Vin 17.12.12 kl. 17:10
Salget af sylte eksploderer i december, viser opgørelse. Foto: Casper Balslev

Sylten deler danskerne i to

Salget af sylte eksploderer i december. men mange siger dog nej tak.

Når der kommer sylte på bordet, siger halvdelen af danskerne pænt ja tak og sætter tænderne i den traditionelle spise, mens den anden halvdel ryster på hovedet og går videre til frikadeller og flæskesteg.

Brugsforeningen FDB's analyseafdeling har spurgt 1023 repræsentativt udvalgte danskere, om de spiser sylte, og her svarer halvdelen ja og halvdelen nej.

Den mest hyppige grund til, at danskerne ikke spiser sylte, er, at sylte ser uappetitlig ud - cirka hver fjerde dansker deler dette synspunkt.

Mænd og ældre

Hver ottende dansker svarer, at de ikke spiser sylte, fordi de synes, at sylte smager dårligt eller ikke kan lide tanken om det kød, sylte traditionelt laves af.

Når der er sylte på gaflen på en tilfældig dag i de danske hjem, er det i højere grad mænd end kvinder, der har bestikket i hånden. Mændene spiser nemlig over halvanden gang så ofte sylte som kvinderne.

Det er især den ældre generation, der står bag sylteforbruget i Danmark. Befolkningen i aldersgruppen 55-74 år spiser tolv gange mere sylte end de 15-34-årige.

Sæsonstart i oktober

Tallene viser også, at det er folk uden for Aarhus og København, der spiser mest sylte. Københavnerne spiser næsten 40 procent mindre sylte end landsgennemsnittet, mens nordjyderne eksempelvis spiser næsten 20 procent mere end landsgennemsnittet.

Syltesæsonen begynder ifølge FDB's løbende undersøgelser af danskernes madvaner i oktober, tager til november og eksploderer så i december. Resten af året spiser stort set ingen danskere sylte, viser opgørelsen.

Hvis man spørger danskerne i løbet af året, om de har spist sylte i går, vil én ud af 200 svare ja. I december er antallet, der svarer ja, steget til fem ud af 200.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Livsstil lige nu
Tophistorie

"Lort i klampen er noget af det værste"

Vi har mødt Seje Sild Cykler, som endda må afvise mænd, der gerne vil være med.
forsiden lige nu

Ukrainsk operation optrappes i øst

Prorussiske separatister er fordrevet fra rådhus i det østlige Ukraine efter besættelse.

F1-lånets popularitet i frit fald

Til gengæld er der dødt løb mellem F3-F5-lånene og de fastforrentede lån.

Vragdele stammer ikke fra MH370

Vragdele, der er skyllet i land på Australiens vestkyst, stammer ikke fra det forsvundne fly.

Ny Brøndby-ledelse fortsætter tv-storm

»Man har jo ikke lov til at dumme sig to gange,« siger superligadirektør om Brøndbys tv-enegang.

Kæmpe donut-kæde åbner i Danmark

De runde kager med farvestrålende glasur og krymmel er på vej til større danske byer.

Henrik Sass går hårdt til ekspert

Den centrale S-minister beklikker en eksperts troværdighed efter at have modtaget hård kritik.
Annonce
Annonce
Viva
  • Hun har to mænd

    Designer Gitte Dyrbergs liv er delt mellem to mænd. Den ene kan hun snart fejre sølvbryllup med. 
Vinanmeldelser
  • Napa vender tilbage

    Amerikanerne holder stadig af at udfordre europæerne, selv mange år efter den store smagning i Paris, der chokerede vinens verden. 
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
"Turisterne har ødelagt Barcelona"
I en kontroversiel dokumentarfilm fortæller byens indbyggere, hvordan Barcelona er ved at blive til en "forlystelsespark". 
Se flere
Motor
Med Tom K. bag Le Mans-kulisserne
Den danske racerkører Tom Kristensen er ikke bare mesteren ude på asfalten – også bag kulissen er han bedst. Han har også både fans og presse i sin hule hånd. 
Se flere