*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
fredag 11. juli 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten livsstil
Mad & Vin 14.03.2012 kl. 10:41
Anita Klemmensen og Lars Thomsen fra Den Røde Cottage kan glæde sig over at have fået en Michelin-stjerne. Foto: Mik Eskestad

Fakta: Disse restauranter fik Michelin-stjerner

Årets Michelin-stjerner fordeler sig over 13 restauranter i København og på Sjælland.

Noma 2 stjerner:

Noma, som står for nordisk mad, åbnede i november 2003 på Christianshavn i København. René Rezepi har fra begyndelsen været chefen i køkkenet, men er også medejer. I 2007 fik restauranten to Michelin-stjerner og er i 2010 og 2011 blevet kåret som verdens bedste restaurant.

Geranium 1 stjerne:

Restauranten lå tidligere i Kongens Have i København og fik her sin første Michelin-stjerne, men i 2009 lukkede den, og efter et års pause, åbnede køkkenchef Rasmus Kofoed det nye Geranium på toppen af Parken på Østerbro i København. Sidste år troede alle, at Geranium ville generobre sin stjerne, men det lykkedes først i år.

Relæ 1 stjerne:

Restauranten på Nørrebro i København åbnede i 2010 med Christian Puglisi, med en fortid på Noma, som køkkenchef. Den får nu sin første Michelin-stjerne.

Den Røde Cottage 1 stjerne:

Den tildigere køkkenchef på 1. th., Anita Klemensen, valgte i 2010 at lave gourmetrestaurant i Den Røde Cottage i Klampenborg. Det har nu givet stedet sin første Michelin-stjerne.

Grønbech & Churchill 1 stjerne:

Topkokken Rasmus Grønbech åbnede sin restaurant over for Churchillparken i Købenahvn i 2011. Den får nu sin første Michelin-stjerne.

Era Ora: 1 stjerne

Ægteparret Elvio Milleri og Edelvita Santos åbnede den italienske restaurant på Christianshavn i København i 1983. I 1996 fik Era Ora sin Michelin-stjerne for første gang og har beholdt den lige siden.

Kong Hans Kælder: 1 stjerne

Restauranten i Københavns indre by har eksisteret siden 1976 og fik allerede i 1983 sin Michelin-stjerne. Siden 1976 har restauranten kun haft tre køkkenchefer. Den tredje, Thomas Rode Andersen, som bl.a. er kendt fra tv-prgrammer som ""4-stjerners Middag", har været ansat siden 1996.

AOC 1 stjerne:

Først hed restauranten i Københavns indre by Prémisse, men i 2009 ændrede ejer og sommerlier Christian Aarø navnet til AOC - Aarø & Co - og satte Ronny Emborg i køkkenet som chef. Det kastede en Michelin-stjerne af sig i 2010. Maden er baseret på danske og nordiske råvarer.

Kokkeriet 1 stjerne:

Restauranten i Københavns indre by fik sin første Michelin-stjerne i 2006, men mistede den året efter. I 2009 formåede resturanten dog at vinde den tilbage og har beholdt den lige siden. Kokkeriet ejes af brødrene Sammy og Michael Shafi.

Nimb Herman 1 stjerne:

Indtil for nylig stod Thormas Herman bag gryderne i resturanten Nimb Herman i Tivoli, som åbnede i 2008. Allerede i 2009 fik restauranten sin Michelin-stjerne, som den har beholdt siden. Allan Poulsen er den nye køkkenchef på stedet.

Kiin Kiin 1 stjerne:

I 2005 åbnede kokken Henrik Yde denne gourmet-thairestaurant på Nørrebro, som i 2008 fik sin Michelin-stjerne.

Formel B 1 stjerne:

I 2003 overtog kokkene Kristian Møller og Rune Jochumsen Formel B på Vesterbro i København, og allerede året efter fik de en Michelin-stjerne, som de har beholdt lige siden. Stilen har dog siden 2011 ændret stilen i en mere afslappet retning.

Søllerød Kro 1 stjerne:

Det er fransk, og det er klassisk. Søllerød Kro nord for København er 335 år gammel og har siden 1980'erne været et af landets bedste spisesteder. Det blev i 2007 belønnet med en Michelin-stjerne.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Livsstil lige nu
Tophistorie

Folk fra landet har bedre mave

En opvækst på landet med mange bakterier beskytter mod belastende kroniske tarmsygdomme, viser ny undersøgelse
forsiden lige nu

Unge erkender: Vi må nok arbejde til vi bliver 70 år - mindst

Halvdelen af danskerne under 40 år er klar til at arbejde, til de mindst bliver 70 år eller måske 75 år.

Frygtet sygdom på vej ud af kontrol

Hundredvis af ”rummænd” er sat ind i Vestafrika for at stoppe udbruddet af den frygtede sygdom ebola. Men stadig flere bliver smittet og dør.

Michael Schumachers kone: Det går fremad

Den tidligere Formel 1-kører er i bedring efter sin skiulykke, men der er stadig lang vej endnu, lyder det.

Berømt modeldronning er død

USA’s ukronede modeldronning, som også skabte flere danske stjerner, havde kun et talent.

Madministeren angriber købmænd

Dan Jørgensen: Supermarkedskæderne skader danskernes sundhed.

Moskva: Flere ukrainske beskydninger af russisk grænsepost

Ifølge Rusland har den ukrainske hær sendt granater mod den russiske grænsepost ved Gukovo.
Annonce
Annonce
Viva
Vinanmeldelser
  • Grill Bill og gløden

    Grillvine kan være mange ting, men de må være søstærke og vejrbidte; sarte gamle bourgogner fortjener bedre, der skal anderledes hestekræfter til i ferietiden. 
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Ferie uden svimlende mobilregning
Der er mange penge at spare på udlandstelefoni, hvis man undersøger priserne, inden man rejser. Det er især dataforbruget, som afgør, hvilket teleselskab som er mest fordelagtigt. 
Se flere