Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
onsdag 23. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten livsstil
Mad & Vin 13.02.12 kl. 08:46

Kokken Rasmus Oubæk returnerer

Hans restaurant Retour har potentialet til at blive en klassiker i København.

"I kan hænge overtøjet der."

Så meget afhænger af tonen, hvori det bliver sagt, og dette bliver netop sagt i en så venlig, forekommende tone, at man bliver glad.

Et signal om stemningen her; afslappet, uformel, vraiment bistro på den fede måde. Man mærker det, straks man træder fra den sibiriske kulde ind ad døren til det lokale, der engang husede Michelin-restauranten Ensemble og efter et ikke opsigtsvækkende mellemspil nu lægger hus til en revitaliseret Rasmus Oubæk.

Han har været vidt omkring i sit unge liv.

Fra Kommandanten, Danmarks første tostjernede, over TyvenKokken til hans egen restaurant Oubæk, hvor han fik en Michelin-stjerne, for derefter - som en af de første - at vende stjernelivet ryggen for at gå bistro, en bevægelse, der gjorde ham kendt som byens Mr. Bearnaise.

Ren råhygge

Så kendt, at bøftemplet Mash måtte hyre ham, så der har han været til nu, hvor han endelig er sig selv igen.

Man kan næsten mærke, at han nyder det. Her er godt at være. Vi sad til højbords, dvs. på barstole ved det høje bord midt i restauranten, en placering, vi på forhånd var adviseret om, og som var glimrende for den, som gerne vil indånde stedets stemning.

Ren råhygge. Borddækningen er smuk og enkel, hvide duge og kniv og gaffel oven på de foldede servietter, menu og vinkort har form af to A4-sider, begge overskuelige og gennemtænkte.

De indledende snacks (45 kr.) kom på to spækkebrætter, det ene med skinke, andepølse, foie gras-terrine, røget andebryst samt et par kogte vagtelæg med en glimrende mayo til at dyppe i, og det andet med en fornem kalveterrine af hale, brissel, tunge og hjerte, garneret med grov sennep og cornichoner. Eneste anke var, at den var varm snarere end lun, hvorfor den forudsigeligt nok faldt fra hinanden, når man (grådigt) søgte at spise den, men det er en detalje midt i et orgie af velsmag.

Tavle med vin

Vi drak et glimrende glas blanc de blancs fra Vergnon (90 kr.) dertil, valgt fra en god tavle med vine på glas og fra et vinkort, der følger tidens trend og er ren naturvin. Jeg skal skåne læseren for mere detaljerede diskussioner af fænomenet (som allerede er afhandlet i vinspalten, læs mere på blogs.jp.dk/detvardraaben), men det er i hvert fald noget med ikke at bruge svovl, og resultaterne er svingende. Men karakteristisk for stedet var de naturvine, vi smagte, alle fremragende.

Jesper Marcussen (tidl. bl.a. Dragsholm Slot og Nimb) er medejer og styrer både gulvet og kælderen i en stil, der er kompetent og afslappet ligesom menukortet; tre forretter, to hovedretter, dertil lidt ekstra på tavlen, som vi sad lige ved siden af, hvad der ikke virkede hæmmende på appetitten.

artiklen fortsættes...
1 - 2 - 3
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Livsstil lige nu
Tophistorie

"Lort i klampen er noget af det værste"

Flere kvinder nyder glæden ved den åbne landevej og cykling. Vi har mødt Seje Sild Cykler, som endda må afvise mænd, der gerne vil være med.
forsiden lige nu

Mulige vragdele fra MH370 skyllet op

Havarieksperter er ved at undersøge vragdele, samtidig med at Malaysias regering siger god for undersøgelse.

USA erkender fotofup mod Rusland

Jyllands-Posten har været med til at tvinge New York Times til en opsigtsvækkende rettelse.

Tyske turister: ”Auf Wiedersehen, Dänemark”

Færre tyskere lejede et dansk sommerhus i 2013.

Drama ved Retten i Glostrup: Anholdt flygtet

Kammerater til sigtet i våbensag holdt betjente tilbage og sikrede ung mands flugt fra retsmøde.

Thulesen Dahl taler på arbejdernes kampdag

DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, skal for første gang tale på arbejdernes internationale kampdag.

Muslim-glæde vækker sure muslim-miner

Ny video i lang række af glædes-udbrud falder ikke i god jord hos alle muslimer.
Annonce
Annonce
Viva
  • Hun har to mænd

    Designer Gitte Dyrbergs liv er delt mellem to mænd. Den ene kan hun snart fejre sølvbryllup med. 
Vinanmeldelser
  • Napa vender tilbage

    Amerikanerne holder stadig af at udfordre europæerne, selv mange år efter den store smagning i Paris, der chokerede vinens verden. 
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce