Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
fredag 25. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten livsstil
Mad & Vin 05.09.11 kl. 09:51

På Nimb er en bøf en bøf

Nimb Bar & Grill ved Tivoli i København holder sig til dogmereglerne for et sted som dette.

International stemning er en sær størrelse at tale om, for hvad vil det sige? At det vrimler med turister, eller at tjeneren er fra Sverige?

Nej, når man kan tale om, at der over Nimbs Bar & Grill er et internationalt snit, ligger det ikke kun i navnet, men også i den let amerikaniserede og alt andet end lokale atmosfære, der hersker her.

Tjenerne, alle mandlige (i hvert fald på dagen) bestyrer stedet med autoritet i selerne, fra baren stråler spiritusflasker og spejle, og de nøgne borde er sorte og maskuline. Fra bordene er der udsigt til det åbne og effektivt arbejdende køkken eller i hvert fald en del af det. Enkelte hvide fliser minder om, at dette lokale før husede Nimbs mikromejeri, som ikke kunne gå.

Kortet er lige ud ad landevejen. Noget med østers, foie gras, grillede hummere, bøf i alle afskygninger og en fiskeret til damerne og som et lille twist også »sardiner med lardo, tomater, rosmarin, karse og brød« som en af de fristende forretter eller »small,« som man vælger at kalde det.

Jeg kunne da også have været fristet til bare at gå en runde på den del af kortet, men det ville jo ikke have været professionelt.

Vi har efterhånden Nimb i alle afskygninger, så man skal ikke gå forkert; Nimb Herman er toprestauranten, Nimb Brasseri lige ved siden af er, nå ja, altså brasseriet (skamrost her på siden for ikke så længe siden), og inde i haven finder man Nimbs Terrasse (hvor Divan 2 før lå).


Fællesskab

Et vist fællesskab hersker uden tvivl, bl.a. hvad angår vinkortet, og kokkene rejser også mellem stederne. For nærværende hersker på Bar & Grill Anders Hagild, Jesper Thorhauge og Mathias Voller, der har en fortid på Kong Hans, Dragsholm Slot, Formel B og Sketch i London, der er hede hule hot hot, så han ved, hvad et urbant publikum kræver.

Og så er der selvfølgelig åbningstiderne. De er i sig selv en nyhed, for når vi taler om mad efter midnat, har København egentlig længe været reduceret til noget med pasta, and på Vita eller et eller andet ubestemmeligt på Rio Bravo.

Ikke særligt internationalt, hvis vi skal være helt ærlige, men nu kan man altså også få en ordentlig bøf. For det er og bliver bøffen, det drejer sig om.

Vi havde bord kl. 7 og var nærmest alene i restauranten, da vi kom. Men liv kom der, hvad der bekræftede, at Nimb Bar & Grill i høj grad er designet til at skulle leve senere på aftenen.

Vi fik en Macon 2009 fra suveræne Domaine Leflaive (450 kr.) i glasset og kastede os ud i en svampetoast (100 kr.), som var generøs, hvad angår svampe, mens brødet ikke var ristet helt nok efter min smag, det virkede simpelthen for blødt, og det var ikke, fordi det var gennemvædet af fond f.eks.

De stegte brisler (140 kr.) var virkeligt gode, stegt mere, end jeg ville have gjort, men jeg bekender også at være frankofil i den retning. Glaseringen var glimrende og delikat.

Et stykke ristet marv ankom som et marvben flækket på langs, og den havde ikke fået helt nok og var heller ikke saltet helt nok, så det skuffede mig en anelse, hvilket dog ikke forhindrede mig i at spise det, marv er marv, og værre var det heller ikke.

artiklen fortsættes...
1 - 2
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Livsstil lige nu
Tophistorie

Kæmpestor dreng blev ydmyget - nu forveksles han med superstjerne

24-årige Nathan Hewitts historie går verden rundt.
forsiden lige nu

Så ofte gik Skat på kontrol i haver

For første gang afslører Skat, hvordan man bruger en række kontroversielle metoder.

Meningsmåling: Danskerne ser Rusland som en trussel mod freden i Europa

Næsten halvdelen af danskerne peger på Rusland som hovedansvarlig for krisen i Ukraine.

Ombudsmanden pudset på Sass

Folkebevægelsen mod EU står bag.

Efter 125 år: Forsvundet skib fundet ved et tilfælde

Forskere ledte egentlig efter et skib, der sank i 1952, men stødte på et meget ældre vrag.

"Millionæren uden ansigt" granskes efter skibsforlis

Mystisk kultleder og chef for det ulykkesramte sydkoreanske katastrofeskib har en broget fortid.
Annonce
Annonce
Viva
  • Hun har to mænd

    Designer Gitte Dyrbergs liv er delt mellem to mænd. Den ene kan hun snart fejre sølvbryllup med. 
Vinanmeldelser
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce