*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
mandag 14. juli 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten livsstil
Mad & Vin 05.09.2011 kl. 09:51

På Nimb er en bøf en bøf

Nimb Bar & Grill ved Tivoli i København holder sig til dogmereglerne for et sted som dette.

International stemning er en sær størrelse at tale om, for hvad vil det sige? At det vrimler med turister, eller at tjeneren er fra Sverige?

Nej, når man kan tale om, at der over Nimbs Bar & Grill er et internationalt snit, ligger det ikke kun i navnet, men også i den let amerikaniserede og alt andet end lokale atmosfære, der hersker her.

Tjenerne, alle mandlige (i hvert fald på dagen) bestyrer stedet med autoritet i selerne, fra baren stråler spiritusflasker og spejle, og de nøgne borde er sorte og maskuline. Fra bordene er der udsigt til det åbne og effektivt arbejdende køkken eller i hvert fald en del af det. Enkelte hvide fliser minder om, at dette lokale før husede Nimbs mikromejeri, som ikke kunne gå.

Kortet er lige ud ad landevejen. Noget med østers, foie gras, grillede hummere, bøf i alle afskygninger og en fiskeret til damerne og som et lille twist også »sardiner med lardo, tomater, rosmarin, karse og brød« som en af de fristende forretter eller »small,« som man vælger at kalde det.

Jeg kunne da også have været fristet til bare at gå en runde på den del af kortet, men det ville jo ikke have været professionelt.

Vi har efterhånden Nimb i alle afskygninger, så man skal ikke gå forkert; Nimb Herman er toprestauranten, Nimb Brasseri lige ved siden af er, nå ja, altså brasseriet (skamrost her på siden for ikke så længe siden), og inde i haven finder man Nimbs Terrasse (hvor Divan 2 før lå).


Fællesskab

Et vist fællesskab hersker uden tvivl, bl.a. hvad angår vinkortet, og kokkene rejser også mellem stederne. For nærværende hersker på Bar & Grill Anders Hagild, Jesper Thorhauge og Mathias Voller, der har en fortid på Kong Hans, Dragsholm Slot, Formel B og Sketch i London, der er hede hule hot hot, så han ved, hvad et urbant publikum kræver.

Og så er der selvfølgelig åbningstiderne. De er i sig selv en nyhed, for når vi taler om mad efter midnat, har København egentlig længe været reduceret til noget med pasta, and på Vita eller et eller andet ubestemmeligt på Rio Bravo.

Ikke særligt internationalt, hvis vi skal være helt ærlige, men nu kan man altså også få en ordentlig bøf. For det er og bliver bøffen, det drejer sig om.

Vi havde bord kl. 7 og var nærmest alene i restauranten, da vi kom. Men liv kom der, hvad der bekræftede, at Nimb Bar & Grill i høj grad er designet til at skulle leve senere på aftenen.

Vi fik en Macon 2009 fra suveræne Domaine Leflaive (450 kr.) i glasset og kastede os ud i en svampetoast (100 kr.), som var generøs, hvad angår svampe, mens brødet ikke var ristet helt nok efter min smag, det virkede simpelthen for blødt, og det var ikke, fordi det var gennemvædet af fond f.eks.

De stegte brisler (140 kr.) var virkeligt gode, stegt mere, end jeg ville have gjort, men jeg bekender også at være frankofil i den retning. Glaseringen var glimrende og delikat.

Et stykke ristet marv ankom som et marvben flækket på langs, og den havde ikke fået helt nok og var heller ikke saltet helt nok, så det skuffede mig en anelse, hvilket dog ikke forhindrede mig i at spise det, marv er marv, og værre var det heller ikke.

Snegle og skaldyr

En ragout af snegle (90 kr.) var til gengæld sydlig af væsen, for den var mørk, gjort på madeira, en maskulin, kraftig sag, som bragte mindelser om andre lande og skikke, der er jo f.eks. dem, der tilbereder ål i rødvin og opnår en smag ikke ulig denne. Flot.

I afdelingen for fisk og skaldyr fås hel grillet, dansk sort hummer (550 kr., den er steget 100 kr. siden restaurantens åbning) eller f.eks. tre stykker grillede danske jomfruhummere med salat og estragonsmør til 160 kr.

Og kødet?

Fra husets rotisseri, som skifter menu jævnligt, stod den på lam, og det var ikke af ulyst, vi valgte den fra, men en bøf måtte vi jo prøve.

En dansk côte de boeuf på 500 gram står i 450 kr., hvilket er 65 kr. mere end for tre måneder siden, en ikke helt ukendt foreteelse for nyåbnede restauranter. Leverandør er legendariske slagter Christensen, der stadig lever i Kødbyen, og det borger i hvert fald for ordentlige råvarer, også når det gælder det mere og mere populære amerikanske kød, her repræsenteret ved en 250 gram flanksteak fra Omaha (190 kr.)

Alle bøffer serveres med pommes frites og bearnaise, også min perfekt stegte dansk rib eye (320 kr.) Bearnaisen var rigtigt god, pommes fritene mindre gode, ikke ganske sprøde, og man kan undre sig over, at det ikke er perfekt et sted som her, hvor de er en slags standardtilbehør.

Min hustru spiste havtaske (280 kr.) og var ubetinget begejstret for både den perfekt tilberedte fisk og de cremede muslinger, der fulgte den. God balance i den ret, og de sprøde grøntsager var en god kontrast til alt det cremede og indsmigrende.

Sød jubel

Desserten vakte jubel blandt de søde tænder. En servering af friske bær var i sandhed frisk og meget delikat serveret, og en klassisk blommetrifli lige præcis så dekadent, som sådan én skal være.

Alt i alt en god aften; trods skønhedsfejl rykker jeg gerne ud med fire stjerner. Navnet Nimb er i sandhed revitaliseret gennem de seneste år, og Nimb Bar & Grill er en velkommen fornyelse på midnatsscenen.

LÆS OGSÅ: En sejr for den svenske kok

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Livsstil lige nu
Tophistorie

Ungdomskæresten er kun et par klik væk

Også blandt ældre er det udbredt at blive gift for anden gang. Mange finder sammen med kæresten fra ungdomsårene.
forsiden lige nu

Nibali vandt stor bjergetape

Italieneren Vincenzo Nibali (Astana) vandt 10. etape af Tour de France; bjergetapen på 161,5 kilometer fra Mulhouse til La Planche des Belles Filles.

Næstformand i Kommissionen anbefaler Thorning som EU-præsident

Liberal næstformand peger åbent på den danske statsminister som sin foretrukne kandidat til EU-topjob.

Antarktis bliver ved med at overraske

Fransk redningsstation målte koldeste juni nogensinde - og den næstkoldeste måned overhovedet.

Hamas sender raketter tilbage mod Israel

Raketter rettet mod israelsk militærbase regner ned over Tel Aviv.

Generation guldflipper giver travlhed i private banking

Bankekspert opfordrer private banking-kunder til at kigge gennem glimmeret.

Gigantisk 3D-printer bygger 10 huse på en dag

Byggefirma er klar med de første 10 kontor-bygninger konstrueret af en 3D-printer.
Annonce
Annonce
Viva
Vinanmeldelser
  • Grill Bill og gløden

    Grillvine kan være mange ting, men de må være søstærke og vejrbidte; sarte gamle bourgogner fortjener bedre, der skal anderledes hestekræfter til i ferietiden. 
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce