Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
onsdag 23. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten livsstil
Mad & Vin 26.11.09 kl. 15:38

Gourmet-mad: Med mellemrum overraskes man

450 kr. for en femretters menu i gourmetklassen og yderligere 200 kr. for en femglas-vinmenu. Så har vi en flot kombination.

Der er ikke duge på alle bordene på Restaurant Mellemrum, og det ville også have været synd og skam, for så havde man ikke kunnet se de flotte malerier. Man har valgt at dekorere bordpladerne med farvestrålende malerier, som gæsterne kan sidde og beundre stykvis i den udstrækning, som borddækningen tillader det. Der er næppe tale om blivende kunstværker, som vil gå over i historien, men de er med til at understrege den hyggelige og spontant positive stemning i restauranten.

»Når vi bliver trætte af dem, får vi dem bare malet over med nye,« forklarede tjeneren.

Forbløffende niveau

Restaurant Mellemrum har andre overraskelser, nemlig et forbløffende kvalitets- og prisniveau, og især forskellen mellem dem.

Hvis pengene ikke betyder noget, kan man selvfølgelig altid købe sig til gastronomiske stjernestunder, men her får man noget, der snerper svært derhenad til priser, der nærmere ligger på niveau med mere jævne steder.

For 450 kr. serverer Mellemrum en femretters menu, som sagtens kan måle sig med dyrere steder, og billedet fuldendes af en vinmenu med fem glas til 200 kr. Ét glas pr. ret, pointeres det på kortet, men til gengæld er tjenerne ikke karrige med beskænkningen i de store glas. Dertil kommer et pænt a la carte-udvalg, som blandt andet omfatter en peberbøf til 250 kr., som flamberes under stor dramatik. Flammerne står meterhøjt over stegepanden, og de nærmestsiddende gæster bliver hensynsfuldt advaret. Denne flammende forestilling tjener nok mere til underholdning end til sovsen, for den kan smages til under mindre dramatik. Og alligevel bidrager forestillingen til den gode oplevelse.

Egen vinimport

Vinkortet er ganske varieret og omfattende og bærer præg af, at Mellemrum selv driver vinimport. De selvimporterede flasker sælges tillige en detail og gennem stedets netbutik.

Menuen denne aften bestod af dampet torsk i græskarsuppe, skiver af tørret skinke med en salat af æbler og oliven, som hovedret krondyrryg med stuvet krondyrkød og kastanjepure, kornly-ost med syltet pære og til sidst vaniljeis med mørdejsbund og æblegrød med vanilje.

Men først måtte vi have en aperitif og valgte et glas skummende, let rosa Bartolomiol fra Veneto (70 Kr.). Der var godt brød med krydret mayonnaise og hummus, men ingen snacks til aperitiffen, og amuse var der heller ikke noget af, så vi er i hvert fald ikke i superligaen. Men mindre kan gøre det.

Både græskarsuppen og torsken var perfekt. Fin med hvide flager, der let faldt fra hinanden. Hertil en meget spændende, italiensk hvidvin, Albente 2008 fra Feudi di San Gregorio med masser af frugt og blomst.

Næste ret var et par fine, tynde skiver skagenskinke, som næsten kan måle sig med de fornemme italienske fra Parma. Dertil en salat af æbler og oliven, som var pisket til let skum. Igen ledsaget af en italiensk hvidvin, denne gang en pinot gris 2008 fra vinhuset Aldegheri.

artiklen fortsættes...
1 - 2
null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Livsstil lige nu
Tophistorie

"Lort i klampen er noget af det værste"

Flere kvinder nyder glæden ved den åbne landevej og cykling. Vi har mødt Seje Sild Cykler, som endda må afvise mænd, der gerne vil være med.
forsiden lige nu

Mulige vragdele fra MH370 skyllet op

Havarieksperter er ved at undersøge vragdele, samtidig med at Malaysias regering siger god for undersøgelse.

USA erkender fotofup mod Rusland

Jyllands-Posten har været med til at tvinge New York Times til en opsigtsvækkende rettelse.

Tyske turister: ”Auf Wiedersehen, Dänemark”

Færre tyskere lejede et dansk sommerhus i 2013.

Drama ved Retten i Glostrup: Anholdt flygtet

Kammerater til sigtet i våbensag holdt betjente tilbage og sikrede ung mands flugt fra retsmøde.

EL kalder fløjtekoncert for »uværdigt«

Venstrefløjens repræsentanter på Christianborg vil ikke støtte aktion med 800 fløjter mod Thorning.

Muslim-glæde vækker sure muslim-miner

Ny video i lang række af glædes-udbrud falder ikke i god jord hos alle muslimer.
Annonce
Annonce
Viva
  • Hun har to mænd

    Designer Gitte Dyrbergs liv er delt mellem to mænd. Den ene kan hun snart fejre sølvbryllup med. 
Vinanmeldelser
  • Napa vender tilbage

    Amerikanerne holder stadig af at udfordre europæerne, selv mange år efter den store smagning i Paris, der chokerede vinens verden. 
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce