*

Mad & Vin

To af Københavns mest kendte restauranter lukker

Det har været en hård beslutning, lyder det.

Her ses Restaurant Umami, som lukker og slukker sammen med Le Sommelier. Arkivfoto: Sofia Wraber

To af Københavns mest kendte restauranter lukker og slukker.

Det drejer sig om restauranten Le Sommelier, som åbnede i 1997, og restauranten Umami, som åbnede i 2005.

De to restauranter lukker, fordi de ikke har kunnet lokke nok gæster ind til at »holde det høje mad- og serviceniveau, de forventer af sig selv,« skriver AOK.

Begge er ejet af Copenhagen Concepts, som med Jesper Boelskifte i spidsen samtidig ejer den populære MASH-kæde.

»Kill your darlings, som man siger, og det er der i den grad tale om for os, for vi har virkelig holdt af Umami og Le Sommelier. Det har været en hård beslutning at tage,« siger Jesper Boelskifte, CEO og partner i Copenhagen Concepts, til AOK.

Nu vil man i stedet fokusere på den internationale succeshistorie MASH.

Da Jyllands-Posten anmeldte Le Sommelier i 2010, var anmelderen begejstret over restauranten.

»Le Sommelier er og bliver bedested nummer ét for vinelskeren, der også gerne vil have god mad. Et klassisk brasserie præget af stor præcision i køkkenet og en yderst professionel vinbehandling,« skrev Jyllands-Postens anmelder Niels Lillelund.

Samme anmelder havde også rosende ord med på vejen til Restaurant Umami, da han besøgte stedet i 2005.

»Umami er så ubetinget byens mest tjekkede sted for nærværende, men der er også solidt håndværk og stor kreativitet bag designet. At spise der er en særlig oplevelse, som man bør unde sig selv,« lød det fra Jyllands-Postens anmelder Niels Lillelund dengang.

Restaurant Umami har blandt andet vundet verdensmesterskabet i sushi, og så har restauranten haft kronprins Frederik som gæst.

Men begge restauranter har måtte bukke under for den øgede konkurrence.

»Vi har virkelig kæmpet hårdt for begge steder, men de sidste år har været ret hårde. Vi gav både Le Sommelier og Umami en stor modernisering indenfor de seneste to år, men i sidste ende har vi bare måtte konstatere, at bundlinjen aldrig lyver,« fortæller Jesper Boelskifte til AOK.

Begge restauranter har sidste åbningsdag fredag den 15. december 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her