*

Sundhed

Blodpropper kan kureres før de opstår

Danske hospitaler kan nu kurere blodpropper, allerede inden de opstår.

Foto: Colourbox

Lammelser i den ene side af kroppen blev pludselig hverdag for Frank Hinrichsen, hvis kone registrerede 24 af den slags anfald i løbet af knap seks uger sidste vinter.

Men med en ny, avanceret behandling, som er indført på Odense Universitetshospital, blev Frank Hinrichsen helbredt. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Han havde nemlig en forsnævring i en åre i hjernen. En livstruende tilstand, fordi det kan medføre en blodprop. Men den slags kan nu behandles ved et indgreb, hvor et rørformet net bliver sat ind, hvor forsnævringen er, så blodet igen kan flyde frit og forsyne hjernen med livsnødvendigt, iltholdigt blod.

Jørgen Nepper-Rasmussen, overlæge på OUH's Radiologisk Afdeling, var en af de første i landet, der tog den nye behandling i brug. Og han behandlede Frank Hinrichsen.

Vanskeligt at finde

Indtil videre har kun syv patienter fået den nye behandling på OUH. For det er svært at finde den slags forsnævringer i en åre gemt væk i hjernen.

Derfor vurderer Jørgen Nepper-Rasmussen, at der er basis for at give 100-200 danskere den forebyggende behandling, der skal holde dem ude af statistikken over de cirka 12.000 danskere, der hvert år får en blodprop.

Hjernesagen: Lovende metode

I foreningen HjerneSagen håber de på, at effekten af den nye behandling snart bliver dokumenteret med en større undersøgelse.

- Det er en lovende metode, og vi ser frem til, at metodens betydning bliver afklaret, lyder det fra Lise Beha Erichsen, direktør for HjerneSagen.

På Rigshospitalet og Århus Sygehus har de også indført behandlingen.

Kilde: Fyens Stiftstidende
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her