*

Sundhed

Flere får parfumeallergi trods store kampagner

Et studie fra Videnscenter for Allergi viser, at specielt antallet af mænd med parfumeallergi går op.

GUNVALD SEBASTIAN BUUR

Antallet af parfumeallergikere stiger og stiger. Det dokumenterer et nyt studie, hvor Videncenter for Allergi har undersøgt, hvor mange af deres eksem-patienter der har fået parfumeallergi, skriver Metroxpress.

Undersøgelsen viser en stigning de seneste fem år på 60 procent blandt mændene i undersøgelsen og 30 procent blandt kvinder og 40 procent i alt.

Ifølge læge og ph.d.-studerende Niels Højsager Bennike fra Gentofte Hospital løser de seneste års kampagner ikke problemerne. Han vil have skrappere lovgivning, forklarer han til Metroxpress.

- Det er rigtigt, at kampagnerne ikke har løst problemerne, og vi bliver nødt til at få reguleret skrappere. Både i forhold til industriens koncentrationer og typer af parfumestoffer.

- Industrien har registreret 3.000 forskellige stoffer, og vi ved om mindst 120 af dem, at de er stærkt allergifremkaldende, og alligevel er de blandt de mest brugte.

Også i Miljøstyrelsen vil man have strammet loven for industriens parfumebrug:

- Kampagnerne har ikke løst problemerne, og vi skal have en skrappere regulering af området. Reguleringen går for langsomt i EU, hvor vi presser hårdt på, siger Bettina Ørsnes Larsen, biolog hos Miljøstyrelsen, til mediet.

Hun påpeger dog, at der også fortsat skal være kampagner, som oplyser forbrugerne, så man som forbruger kan træffe et informeret valg, når man vælger parfume fra eller til.

Men i brancheforeningen SPT kalder direktør Helle Fabiansen den nuværende lovgivning "meget striks". Hun har fortsat tillid til kampagner:

- Jeg mener, det er for tidligt at konkludere, at de kampagner, man har iværksat, ikke virker. Der findes heldigvis rigtig mange alternativer for de omkring en til fire procent af den danske befolkning, som er overfølsomme over for duftstoffer.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her