*

Sundhed

Indvandrere på slankekur i Roskilde

Roskilde vil have slanke borgere, og turen er nu kommet til kommunens etniske minoriteter. Med en pose penge fra satspuljemidlerne vil kommunen tilbyde bl.a. tyrkere, irakere og pakistanere en sundere livsstil og lavere vægt.

Initiativet er taget, fordi undersøgelser viser, at 17-23 procent af de etniske minoriteter er alt for tykke. For borgere med dansk baggrund er tallet 11 procent.

Mange indvandrere har hverken arbejde eller uddannelse og tilhører gruppen af socialt udsatte. Og der er en klar sammenhæng mellem at være socialt udsat og overvægtig, fastslår ledende sundhedskonsulent Hanne Ourø Jensen.

Metoden, der tages i brug, er ny og hentet fra rygestop-kurser. Den hedder "Små skridt" og handler om at ændre folks vaner lidt efter lidt over et forløb på 15 måneder. Planen på længere sigt er at give tilbuddet til alle overvægtige i Roskilde.

Sidste år satte Roskilde Kommune en såkaldt sundhedsbus på gaden, som kører rundt med gratis tilbud til borgere, der ønsker at tabe sig.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her