*

Mobil 12.03.2012 kl. 23:07

Apps gør mobilen til fjernbetjening

Smartphones er som skabt til at være fjernbetjening og joystick. Vi har testet seks apps.

Med denne YouTube-fjernbetjening kan du læne dig tilbage og se YouTube-klip på computerskærmen. Fotos: Jakob Vølver

På YouTube ligger der klip med folk, der fjernstyrer både deres biler, garageporte, støvsugere og hele køkken-ø'er med iPhones. Det er fascinerende og spøjst, men en smartphone kan også bruges som fjernbetjening på en mere direkte anvendelig måde i hverdagen. Inden du smider tv-fjernbetjeningen ud, så husk, at disse apps kun fungerer imellem din smartphone og computer. De kan ikke sende infrarøde stråler til fjernsynet. Der er groft sagt tre kategorier af fjernbetjenings-apps til smartphones. Den ene type overtager hele computeren, så du kan se dit Skrivebord og styre musen direkte på mobilens display uden at være i nærheden af computeren. Det hedder ”remote desktop” og er praktisk, hvis man rejser meget og skal have adgang til computeren derhjemme. Den anden kategori er apps, der bruges til at fjernbetjene computeren under f.eks. PowerPoint-præsentationer, så man kan klikke videre til næste lysbillede uden at trykke på mellemrumstasten hver gang. Endelig er der apps, der lader dig bruge din smartphone som joystick til spil, der kører på computeren. Vi har testet seks forskellige.

HippoRemote Pro

Trådløst keyboard, mus, joystick og fjernbetjening i ét. Med knapper og genveje til bl.a. Firefox, Gmail, iTunes, Spotify og Windows Media Center, er HippoRemote Pro den ultimative remote i stuen. Kan styre både Windows og Mac OS X.

 • Pris: 30 kr. (Lite-version 6 kr.)
 • Platform: iPhone

Real Racing 2

Nu fås det ultimative iPhone racerbilspil til Mac-computere, og du kan bruge iPhone som trådløst joystick. Super spiloplevelse og følsom styring, selv om man indtil videre må leve med auto-accelerate. Vejledningen til at oprette forbindelse er mangelfuld. (Webadressen, du bliver bedt indtaste, skal indtastes på iPhone - ikke computeren.)

 • Platform: iPhone + Mac OS X
 • Pris: 30 kr. + 79 kr.

Splashtop Remote Desktop

Den hurtigste og nemmeste løsning til at få adgang til din computer direkte på mobilen. Kører en anelse mere sløvt end PocketCloud, men er nemmere at sætte op og kan bruges på mange platforme.

 • Platform: Android/iPhone
 • Pris: Fra 12 kr. (Fås HD version til tablets)

PocketCloud Remote Desktop

Omdanner din iPad eller iPhone til en Windows 7 computer. Den kan også overtage skærmen fra en Mac, men det kører noget tungere. PocketCloud kører via mobilnettet (ikke wi-fi), så du kan fjernstyre din computer fra overalt i verden.

 • Pris: Gratis (Fås i Premium-udgave til 54 kr.)
 • Platform: iPhone/iPad

Clik

Med denne YouTube-fjernbetjening kan du læne dig tilbage og se YouTube-klip på computerskærmen. Du finder YouTube-klippene i app'ens søgefunktion, og når du trykker play, afspilles klippene omgående på computeren - uden forstyrrende YouTube-grafik og kommentarfelter. Virker til både Windows og Mac OS X.

 • Pris: Gratis
 • Platform: iPhone/Android

Rowmote Pro

Simpel og lækkert designet fjernbetjening, der fungerer bedst til PowerPoint-præsentationer og simple kommandoer som erstatning for Apples fysiske fjernbetjening. Har ikke smarte genvejstaster til f.eks. at åbne et nyt browservindue, som HippoRemote Pro har, men kan til gengæld bruges på iPad. Virker kun på Mac OS X computere.

 • Pris: 30 kr. Gratis light-version.
 • Platform: iPhone/iPad

LÆS OGSÅ: De bedste apps lige nu

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
 • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
 • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Annonce
forsiden lige nu

Enhedslisten åbner opgøret om grundskyld i rød blok

Hidtil har boligejernes stigende grundskyld kun udløst politiske sværdslag i blå blok. Nu åbner et forslag fra Enhedslisten også rød uenighed: Regeringspartierne vil ikke hjælpe de lavestlønnede.

Danmark udspillet, da Frankrig gad

Sjældent er landsholdet blevet udspillet i en halvleg, som det skete mod Frankrig.

Danske Bank mørklægger indtjening på salg af investeringsbeviser

Forbrugerrådet Tænk beskylder Danske Bank og Danske Invest for aftalebrud.

Blå blok vil tillade salg af museernes kulturarv

Flere partier ser positivt på at lade museer sælge ud. Minister afviser forslaget.

Portræt: Bjarne Riis må forlade sit livsværk

Søndag måtte et af landets mest prominente sportsnavne forlade sit livsværk Tinkoff-Saxo.

Forfatteren Helle Stangerup er død efter sygdom

Den 75-årige forfatter, der skrev "Christine", er søndag sovet stille ind.
Annonce
Annonce
Mobilsiden.dkRSS
Annonce
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce