*

Mobil

Apps gør mobilen til fjernbetjening

Smartphones er som skabt til at være fjernbetjening og joystick. Vi har testet seks apps.

Med denne YouTube-fjernbetjening kan du læne dig tilbage og se YouTube-klip på computerskærmen. Fotos: Jakob Vølver

På YouTube ligger der klip med folk, der fjernstyrer både deres biler, garageporte, støvsugere og hele køkken-ø'er med iPhones. Det er fascinerende og spøjst, men en smartphone kan også bruges som fjernbetjening på en mere direkte anvendelig måde i hverdagen. Inden du smider tv-fjernbetjeningen ud, så husk, at disse apps kun fungerer imellem din smartphone og computer. De kan ikke sende infrarøde stråler til fjernsynet. Der er groft sagt tre kategorier af fjernbetjenings-apps til smartphones. Den ene type overtager hele computeren, så du kan se dit Skrivebord og styre musen direkte på mobilens display uden at være i nærheden af computeren. Det hedder ”remote desktop” og er praktisk, hvis man rejser meget og skal have adgang til computeren derhjemme. Den anden kategori er apps, der bruges til at fjernbetjene computeren under f.eks. PowerPoint-præsentationer, så man kan klikke videre til næste lysbillede uden at trykke på mellemrumstasten hver gang. Endelig er der apps, der lader dig bruge din smartphone som joystick til spil, der kører på computeren. Vi har testet seks forskellige.

HippoRemote Pro

Trådløst keyboard, mus, joystick og fjernbetjening i ét. Med knapper og genveje til bl.a. Firefox, Gmail, iTunes, Spotify og Windows Media Center, er HippoRemote Pro den ultimative remote i stuen. Kan styre både Windows og Mac OS X.

 • Pris: 30 kr. (Lite-version 6 kr.)
 • Platform: iPhone

Real Racing 2

Nu fås det ultimative iPhone racerbilspil til Mac-computere, og du kan bruge iPhone som trådløst joystick. Super spiloplevelse og følsom styring, selv om man indtil videre må leve med auto-accelerate. Vejledningen til at oprette forbindelse er mangelfuld. (Webadressen, du bliver bedt indtaste, skal indtastes på iPhone - ikke computeren.)

 • Platform: iPhone + Mac OS X
 • Pris: 30 kr. + 79 kr.

Splashtop Remote Desktop

Den hurtigste og nemmeste løsning til at få adgang til din computer direkte på mobilen. Kører en anelse mere sløvt end PocketCloud, men er nemmere at sætte op og kan bruges på mange platforme.

 • Platform: Android/iPhone
 • Pris: Fra 12 kr. (Fås HD version til tablets)

PocketCloud Remote Desktop

Omdanner din iPad eller iPhone til en Windows 7 computer. Den kan også overtage skærmen fra en Mac, men det kører noget tungere. PocketCloud kører via mobilnettet (ikke wi-fi), så du kan fjernstyre din computer fra overalt i verden.

 • Pris: Gratis (Fås i Premium-udgave til 54 kr.)
 • Platform: iPhone/iPad

Clik

Med denne YouTube-fjernbetjening kan du læne dig tilbage og se YouTube-klip på computerskærmen. Du finder YouTube-klippene i app'ens søgefunktion, og når du trykker play, afspilles klippene omgående på computeren - uden forstyrrende YouTube-grafik og kommentarfelter. Virker til både Windows og Mac OS X.

 • Pris: Gratis
 • Platform: iPhone/Android

Rowmote Pro

Simpel og lækkert designet fjernbetjening, der fungerer bedst til PowerPoint-præsentationer og simple kommandoer som erstatning for Apples fysiske fjernbetjening. Har ikke smarte genvejstaster til f.eks. at åbne et nyt browservindue, som HippoRemote Pro har, men kan til gengæld bruges på iPad. Virker kun på Mac OS X computere.

 • Pris: 30 kr. Gratis light-version.
 • Platform: iPhone/iPad

LÆS OGSÅ: De bedste apps lige nu

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mobilsiden.dkRSS
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her