*

Computer

Brugerne strømmer til Google+

Det åbne Google+ kan i fremtiden blive en seriøs konkurrent til Twitter, mener ekspert.

Hvor man på Facebook kan lukke sin profil, så man ikke deler info med andre end vennerne, kan man på Google+ følge med i andres liv uden at det behøver en godkendelse. Foto: AP

Googles sociale netværk Google+ har nu flere end 62 millioner brugere, ifølge den uofficielle Google+-statistiker Paul Allen.

Det er en væsentlig stigning i forhold til midten af oktober, hvor Google selv offentliggjorde, at man havde nået 40 millioner brugere på det sociale netværk.

Men her stopper det næppe.

Mange nye brugere

"Det kan være på grund af julen, tv-reklamerne, kendte og brand-appel, positiv mund-til-mund-reklame eller en kombination af alle disse ting, men der er ingen tvivl om, at antallet af nye brugere til Google+ har accelereret i de sidste par uger," skriver Paul Allen på sin Google+-side.

Ifølge Paul Allen, der har fulgt Google+ siden begyndelsen og holdt snor i antallet af brugere, kan netværket nå 400 millioner brugere inden udgangen af 2012.

Trine-Maria Kristensen, der er selvstændig konsulent i sociale medier, finder det interessant, at Google+ angiveligt er vokset til 62 millioner brugere på godt et halvt år og mener, at forklaringerne kan være flere.

Gode muligheder i Google

At Facebook er en privatejet virksomhed, som stadig forbeholder sig retten til frit at benytte brugernes data som f.eks. billeder er en. De mange integrationsmuligheder hos Google er en anden.

"Google har klart nogle spændende integrationsmuligheder, fordi rigtig mange mennesker benytter deres gmail, kalender og Google docs. Men foreløbig ser jeg ikke grund til nedgang i anvendelsen af Facebook, fordi Google+ er kommet," siger Trine-Maria Kristensen.

Selvom hun understreger, at det er svært at spå om fremtiden, lyder vurderingen, at de to netværk, Facebook og Google+, fremover vil eksistere parallelt, da de skiller sig ud fra hinanden.

Kan koste for Twitter

Hvor man på Facebook kan lukke sin profil, så man ikke deler info med andre end vennerne, kan man på Google+ følge med i andres liv uden at det behøver en godkendelse.

"Facebook er enormt velegnet til det private, så man kan dele billeder og anden info udelukkende med vennerne. Der skiller Twitter og Google+ sig ud, fordi man ikke behøver at have en relation for at følge med. Jeg kan godt forestille mig, at mange Twitter-brugere vil rykke til Google+, fordi de der kan få lov at skrive længere kommentarer. Debatterne bliver simpelthen bedre, fordi man kan få lov at tale ud," siger Trine-Maria Kristensen.

Selvom Google+ angiveligt har nået 62 millioner brugere verden over, er der stadig langt op til Facebook, der skønnes at have 800 millioner brugere.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her