*

Computer

Test: Apple MacBook gør livet på farten lettere

Trods sin beskedne størrelse leverer MacBook en brugeroplevelse, der matcher en fuldvoksen bærbar

Foto: Apple

At kalde den Mac”Book” er efterhånden lidt misvisende. Havde Apples bærbar været en bog, ville den i hvert fald være en sølle en af slagsen.

Den nyeste er tyndere end selv den sørgeligste søndagskrimi. Faktisk måler den ikke meget mere end et almindeligt ugeblad. Vægten har samtidig sneget sig under et kilo. Trods det kompakte format er det dog imponerende meget bærbar, du får.

God skriveoplevelse

Ved at klemme tasterne helt ud til kanten er det lykkedes Apple at levere et fuldstørrelse tastatur samtidig med, at der er også er blevet plads til en stor touchpad med ForceTouch. Skriveoplevelsen og betjeningen levner derfor ikke meget tilbage at ønske.

Over tasterne sidder en slank højttaler, som lyder lidt bedre, end man kan forvente af en slank bærbar som denne, men på ingen måde fantastisk.

Én port til det hele

Det slanke design giver selvsagt ikke plads til mange porte, så udover en almindelig minijack-udgang til hovedtelefoner, må du nøjes med en USB C-formet multi-port, der understøtter diverse forbindelsestyper.

Se også: Apple vil anvende 100 procent genbrugte materialer fremover

Apple MacBook

Pris: 11.499 kr.
Skærmstørrelse: 12”
Skærmopløsning: 2304 x 1440 pixel
Grafikkort: Intel HD Graphics 615
Processor: Intel Core m3, 1,2 GHz (op til 3,0 GHz med TurboBoost)
Ram: 8 GB 1866 MHz LPDDR3
Drev: 128 GB ssd
Tilslutninger: Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2 USB C med understøttelse af USB 3.1, DisplayPort 1.2-video, VGA, HDMI, Digital AV
Dimensioner: 1,31 x 28.05 x 19.65 cm
Kilo: 920 gram

Vurdering:
Features 3/5
Ydelse 4/5
Skærm 4,5/5
Design 5/5
Batterilevetid 4,5/5
Pris 4,5/5
Samlet 4/5

En ikke helt hensigtsmæssig løsning, da det for det første kræver tilkøb af adaptere for at få det til at fungere med andre standarder, og da porten også bruges til opladning, hvilket betyder, at du ikke kan tilslutte andre enheder, når computeren er i stikkontakten.

Skarp skærm uden genskær

Retina-skærmen måler 12”. Skulle man finde noget at brokke sig over, så skulle det måske være, at der godt kunne have været plads til en halv tomme mere. Der er pænt meget spildplads omkring skærmen. Den står dog særdeles flot og skarpt, og Apple har samtidig formået at minimere genskæret, så den er til at tyde, selv i kraftigt lys.

Over skærmen er et FaceTime-kamera til videochat og lignende, det er dog lidt skuffende, at Apple ikke har valgt at anvende et, der kan matche de glimrende kameraer i de nyeste iPhones, fremfor det skrabede 480p-kamera man finder her.

Godt med power

MacBook fås i to forskellige konfigurationer. Vi testede den mest skrabede med en Core m3-processor fra Kaby Lake-serien og en 128 GB ssd.

Ydelsen er overraskende god taget den relativt beskedne processor i betragtning, især når det gælder single-core-opgave. Det er en maskine, der vil kunne bruges til langt de fleste typer opgaver, uden meget slinger i valsen. Den hurtige ssd sikrer samtidig, at dataoverførsler sker i et snuptag.

Se også: Her er den nye iPhone X

Batterilevetiden er også et godt stykke over middel. Du skal ikke bekymre dig om at oplade på en almindelig 8 timers arbejdsdag. Den klarer snildt 10-12 timer, inden du skal finde en stikkontakt.

Fuldendt laptop-oplevelse

Som altid kan man brokke sig over, at den er hundedyr, men find en tilsvarende pc, og du vil skulle betale det samme. Det ér mange penge, og de fleste vil kunne klare sig med en mindre ekstravagant maskine, men søger man en ultramobil bærbar, der kan levere en stort set kompromisløs laptop-oplevelse, så kommer du det ikke meget nærmere.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her