*

Digitalt

10 ting du ikke vidste om Zuckerberg

Historien om manden bag Facebook er kendt, men hvorfor er for eksempel Facebooks logo blåt?

Da Mark Zuckerberg den 19. maj blev gift med Priscilla Chan, var det en ring, som it-milliardæren selv havde designet, som blev sat om hendes ringefinger. En rubin omgivet af diamanter udgør de centrale genstande på ringen. Foto: AP

Verdens yngste milliardær og grundlæggeren af et socialt netværk, der forbinder hundredevis af millioner mennesker over hele kloden.

Overskrifterne og den store fortælling om 28-årige Mark Zuckerberg, der fra sit værelse på Harvard Universitet skabte grundlaget for Facebook, er efterhånden kendt af de fleste.

Og i dag bliver hver eneste handling, som den populære amerikanske it-iværksætter foretager sig, fulgt med stor interesse af såvel medierne som borgere i alle verdens lande.

Alene i maj måned skabte både børsnoteringen af Facebook og Mark Zuckerbergs bryllup med collegekæresten Priscilla Chan massiv opmærksomhed.

Ukendte sider af Zuckerberg

Men selv om Facebook-grundlæggerens person på daglig basis bliver omtalt på alle verdens kontinenter, findes der også sider af ham, som ikke er kendt af mange.

Washington Post har sat sig for at finde 10 ting om Mark Zuckerberg, som langt fra er alment kendte.

Læs med her og se, hvor godt du kender manden, som af Time Magazine blev kåret til Person of the Year i 2010.

1. Derfor er Facebook blå

Hvis du nogensinde har tænkt over, hvorfor Facebooks logo er blåt, så er forklaringen meget simpel. Mark Zuckerberg er rød-grøn farveblind, og derfor er blå hans foretrukne farve.

"Blå er den mest værdifulde farve for mig. Jeg kan se alt blåt," har Mark Zuckerberg udtalt til avisen New Yorker.

2. Kært barn har mange navne

I offentligheden hedder han Mark Zuckerberg, men som det er tilfældet for mange andre, er hans borgerlige navn ikke tilstrækkeligt, når han omtales af venner og familie.

Blandt sine venner går Facebook-grundlæggeren under navnet "Zuck", mens hans mor ifølge en udsendelse fra CNN kalder ham "Princely".

Også i broderskabet Alpha Epsilon Pi på Harvard Universitet fik Zuckerberg ifølge CNN et underfundigt tilnavn, nemlig "Slayer".

3. Det handler ikke om pengene

At det ikke handler om pengene er efterhånden en slidt kliché blandt de rige og kendte, men Mark Zuckerberg har løftet udtrykket til nye højder ved at påpege det igen og igen.

Allerede da Mark Zuckerberg ansøgte om at registrere Facebook, skrev han bl.a. om målsætningen:

"Vi udvikler ikke tjenester for at tjene penge. Vi tjener penge for at udvikle bedre tjenester."

4. Slipset og væddemålet

Mark Zuckerberg kan godt lide at indgå væddemål for et helt år, og specielt ét af dem kommer nok som en overraskelse, hvis man kender til hans foretrukne beklædningsgenstande.

I et helt år gik Mark Zuckerberg hver eneste dag med et slips som en del af et væddemål.

Det er ellers iført en hættetrøje, et par jeans og kondisko, at Facebook-grundlæggeren oftest bliver set.

5. Popidolet

Singer-songwriteren Taylor Swift har mange fans over hele verden, men særligt én er hun nok lidt stolt over at kunne kalde en fan af sin musik.

Mark Zuckerberg er nemlig ifølge sin Facebook-profil tilhænger af den 22-årige prisvindende sangerinde.

6. Vielsesringen

Da Mark Zuckerberg den 19. maj blev gift med Priscilla Chan, var det en ring, som it-milliardæren selv havde designet, som blev sat om hendes ringfinger.

En rubin omgivet af diamanter udgør de centrale genstande på ringen.

Ringen har i øvrigt været genstand for sarkasme fra avisen The Daily Mail, som undrer sig over, at ædelstenens størrelse ikke er en milliardær værdig.

7. Hunden og Facebookprofilen

Det er ikke kun Mark Zuckerberg, som er et ikon på Facebook. Hans hund Beast Zuckerberg har også en profil på det sociale netværk.

Hunden er helt hvid og er en såkaldt puli, en form for ungarsk hyrdehund.

På sin profilside "liker" Beast Zuckerberg at "kramme og vogte ting".

8. Dobbeltgængeren

Når man er i en position som Mark Zuckerberg, må man ind imellem stå model til latterliggørelser og efterligninger af sin person.

De fleste er dog ment godt, og særligt en efterligning synes Zuckerberg godt om, nemlig komikeren Andy Sambergs i programmet Saturday Night Live.

"Jeg er en stor fan af Andy Samberg, så jeg syntes, det var skægt," har Mark Zuckerberg skrevet på Facebook.

9. Kød, nej tak

Hvert år sætter Mark Zuckerberg sig et mål, som han vil opnå.

I 2011 ville han eksempelvis være vegetar og kun spise kød fra dyr, han selv havde dræbt.

Hvorvidt målet blev opnået, melder historien ikke noget om.

10. Opfandt chat-program til sin far

Lang tid før, der var noget, der hed MSN Messenger eller AOL Instant Messenger, udviklede Mark Zuckerberg et chat-program til sin far Edwards tandlægevirksomhed.

Ligeledes udviklede han et program til sin egen familie, hvor de kunne skrive til hinanden over computeren.

"Receptionisten brugte det til at skrive til Edward, og børnene brugte det til at komme i kontakt med hinanden," lyder det i avisen New Yorker.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her