*

Digitalt

Facebook Places afslører, hvor du er

En ny funktion på Facebook er en sladrehank, hvis du glemmer at justere indstillingerne.

En ny funktion på Facebook gør det muligt via din iPhone at fortælle dine venner, hvor du befinder dig. Modelfoto: Colourbox

Skal dine facebookvenner vide, at du sidder på det lokale værtshus? Og skal dine facebookvenner have lov til at sladre til alle, du kender, hvis de møder dig på grillbaren?

Det bliver en reel mulighed, når den nye facebook-funktion "Facebook Places" bliver tilgængelig i Danmark. Funktionen virker på smartphones ved, at man via telefonens GPS og facebook-applikation placerer sig selv på et kort.

På den måde oplyser man sine facebookvenner om, hvor man er - og samtidig er det muligt at se, om der er andre, der befinder sig det samme sted.

500 mio. brugere

"Er du eksempelvis til koncert, vil det dermed være utroligt enkelt med nogle få klik at få at vide, om andre af dine venner befinder sig i nærheden," oplyser Facebook i en pressemeddelelse.

Ideen er ikke ny. Flere bruger allerede Foursquare og Gowalla til fortælle deres digitale netværk, hvor de befinder sig. Så er der overhovedet brug for mere af den slags?

"Med introduktionen af Facebook Places er teknologien henover natten blevet tilgængelig for over 500 mio. mennesker, og hvad vigtigere er: Alle dine venner er der også allerede," lyder det i en pressemeddelelse fra Facebook.

Kan tagge venner

Så fra Facebooks side er der stor selvtillid omkring den nye funktion. Men ifølge den New York-baserede blog Gawker.com er der et ikke så ubetydeligt hul, man skal passe på, man ikke falder i på vejen.

På Facebook er det i forvejen muligt at tagge sine venner på billeder og film, og med Facebook Places, bliver det også muligt at tagge sine venner, hvis de opholder sig det samme sted som dig.

Men Adrian Chen fra Gawker.com mener, der er stor forskel på, at blive tagget i et billede og på en lokation.

Husk privatindstillingerne

"Et billede fortæller ikke automatisk, hvor du er, hvem du er sammen med, hvornår, og om du har det fantastisk på trods af, at du egentlig skulle have været til din kærestes rædselsfulde fernisering," skriver han i et blogindlæg.

Det er dog muligt at undgå den slags situationer, så længe man husker at indstille sine privatindstillinger på Facebook derefter.

Indtil videre er Facebook Places kun tilgængelig i USA, men ifølge Facebook kommer funktionen til Danmark inden længe.

Læs mere på Facebook-bloggen.

LÆS OGSÅ: Køb dig til vennerne på Facebook

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her