*

Digitalt

Farlige iPhone-opladere: Sådan får du ombyttet dit defekte udstyr gratis

Apple trækker opladerstik tilbage fra markedet. Du kan risikere stød fra strømforsyningen til iPad og Mac. Læs hver hvordan du får en ny gratis.

Netstik til Apple-oplader fra MacBook og iPad. Foto: MereMobil.dk

Partner

logo_MereMobil_skygge.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med teknologimagasinet Mere Mobil.
Læs flere nyheder og test på meremobil.dk

Kunder som ejer en iPad eller Mac-computer, der er købt mellem 2003 og 2015, er i risikogruppen for at have en livsfarlig strømforsyning. Derfor har Apple lanceret et udskiftningsprogram for den berørte del.

Du kan via Apples supportside på nettet tjekke om din iPad eller Mac er berørt. Det sker ved at indtaste serienummeret på enheden.

Er du berettiget til en ombytning, vil du blive bedt om at opgive forsendelsesoplysningerne, hvorefter enheden sendes direkte til dig uden omkostninger.

Test nu om du er berørt (Apple supportside)

Det er den lille del, der klikkes på selve opladeren, som udskiftes. Alt efter hvilket land Mac-computere og iPads sælges i, er dette modul forskellig. Ifølge Apple er følgende områder berørt af fejlen: Det europæiske kontinent, Australien, New Zealand, Korea, Argentina og Brasilien. Herunder altså også Danmark.

Det præcise antal af berørte ladere estimeres af kilder i branchen til at være omkring 280 mio. enheder på verdensplan.

Apple har kendt problemet længe

Sagen om den defekte opladerdel startede tilbage i sommeren 2015. Her rapporterede nogle skoler i Norge, at elever havde fået stød, fordi selvet netstikket, kendt som ”duckhead”, sad tilbage i stikkontakten, når opladeren blev taget ud, og de strømførende dele var efterfølgende blottet.

Apple troede problemet var isoleret til en bestemt serienummerrække, men undersøgelser hen over efteråret viste, at fejlen eksisterer på verdensplan for denne stiktype.

Udover iPad og Mac-computere er også Apple World Travel Adapter Kit fejlramt.

Også Apple World Travel Adapter Kit er berørt af fejl på stikket til opladeren. Foto: Apple.

Få ombyttet i en forretning

Den officielle danske Apple-kæde, Humac, åbner den 2. februar 2016 for ombytning af netstikket til laderne i alle kædens butikker. Hvis den medbragte oplader er omfattet af fejlen, får kunden et nyt netstik med hjem.

»Vi tager imod alle som kommer ind med deres strømforsyning, uanset hvor produktet er købt. Det tjekkes i forretningen om opladeren har fejlen, og sender kunden hjem med et nyt netstik. Det er gratis, og kræver kun man oplyser navn og e-mail adresse,« fortæller adm. direktør i Humac, Michael Bech, til MereMobil.dk.

Humac forventer, at skulle ombytte flere tusinde enheder på landsplan.

Mere til historien

Apple har tidligere iværksat et ombytningsprogram for opladere. I sommeren 2014 tilbagekaldte Apple opladere til iPhone, fordi den i nogle tilfælde kunne overophede og bryde i brand. Det var iPhone-opladeren med modelnummeret A1300.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Mest læste Digitalt
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Landet hvor man ikke kommer uden om fodbold: Oplev Lissabons storhold på lysets stadion
Stemningen på tribunerne er en stor del af oplevelsen, når et af verdens bedste hold går på grønsværen i Portugals hovedstad. Klublegenden og tidligere storspiller Michael Manniche er en af dem, der bliver ved med at vende tilbage til Estádio da Luz. 
Se flere
Biler
Clio fortsætter, som om intet var hændt
Renault Clio var den første nye Renault, der fik et markant ændret design. Nyeste version ligner sig selv, men hvorfor også ændre på noget, der fungerer? 
Se flere
Landet hvor man ikke kommer uden om fodbold: Oplev Lissabons storhold på lysets stadion
Stemningen på tribunerne er en stor del af oplevelsen, når et af verdens bedste hold går på grønsværen i Portugals hovedstad. Klublegenden og tidligere storspiller Michael Manniche er en af dem, der bliver ved med at vende tilbage til Estádio da Luz. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her