*

Digitalt

Dansk spil stryger ind på fornem førsteplads

Det mest downloadede mobilspil på verdensplan i det forgangne år er fra Danmark. Det viser spritnye tal, der netop er offentliggjort.

Hvis man skulle gætte på, hvad den mest downloadede app overhovedet var i 2015, ville man nok skyde på noget, der havde med facebook at gøre. Og det ville man have ret i.

Men den mest downloadede  spil-app? Den er fra Danmark.

Det viser nyligt offentliggjorte tal fra det San Francisco-baserede firma App Annie, der indsamler data om hele app-industrien og netop har udgivet deres ”2015 Retrospective”-rapport:

2015-førstepladsen over det mest downloadede spil for både iOS og Android indtages af det globale verdenshit Subway Surfers, hvor man suser afsted på sit hover-board i et tempofyldt ræs mellem togvogne og vilde forhindringer. Spillet er skabt af det danske spilfirma SYBO og er, med over en milliard downloads siden sin udgivelse for treethalvt år siden, en af den danske spilbranches største succeser nogensinde.

Og nu er Subway Surfers altså strøget helt til tops på App Annies årlige liste – hvor de nordiske lande i det hele taget er flot repræsenteret.  Mobilspillet Clash of Clans af finske Supercell ligger på tredjepladsen, mens det svenske spilfirma Kings vanedannende mobilhits Candy Crush Saga og Candy Crush Soda Saga ligger på henholdsvis anden- og fjerdepladsen.

Ifølge tal på Sybo Games’ egen hjemmeside svarer tallene til, at mere end 10 procent af verdens befolkning nu har spillet spillet – i sammenlagt over 4 milliarder timer.

I august 2015 udgav Sybo en opfølger til Subway Surfers med titlen Blades of Brim. Her har de udskiftet Subway Surfers’ graffiti- og togvogne-univers med et farvestrålende fantasy-land med sværd, drager og lilla monstre. Men genren er den samme: En tempofyldt endless runner, der er svær at lægge fra sig.

I kan læse min anmeldelse af Blades of Brim her: 

Download Subway Surfers til iOS her:

- og Android her:

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Så opdrag for h… jeres børn

Joachim Nielsen, partner hos Idefilm og Think Big
De bliver små uforskammede og ulidelige sataner uden nogen form for rimelig ydmyghed.
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her