*

Annonce
Bolig 17.08.2012 kl. 20:12

Tip til køligt soveværelse i varmen

Hvordan køler du bedst soveværelset ned - og er der noget du ikke må gøre?

Kom den stillestående luft til livs ved at have en vifte i dit soveværelse. Foto: Colourbox

Det kan være svært at falde i søvn og sove godt, hvis soveværelset er for varmt. Men der er flere ting du kan gøre for at få en mere behagelig soveværelsestemperatur i sommervarmen.

En god gammeldags gang udluftning med gennemtræk lige inden sengetid er den bedste måde at få soveværelset kølet ned til natten.

I løbet af natten vil soveværelset naturligvis blive varmere igen, og så må du simpelthen justere sovetemperaturen ved at tage dynen til side eller evt. bytte den ud med et lagen.

LÆS OGSÅ: Tv i soveværelset – godt eller skidt?

Sådan kan du også køle soveværelset

Uanset, hvordan du vælger at køle dit soveværelse ned om natten, er der fordele og ulemper du skal være opmærksom på.

LÆS OGSÅ: Pas på med køligt soveværelse

Udover en god udluftning med gennemtræk kan du overveje disse muligheder:

  • Åbent vindue. Et åbent vindue kan være fristende om natten, men vær forberedt på, at der er begrænset dækning ved et evt. indbrud. Kommer tyven ind af et åbent vindue, er der tale om et såkaldt simpelt tyveri, og så dækkes fx smykker og penge ikke. Tjek dit forsikringsselskabs præcise betingelser.
  • Åbne slidser i vinduesrammen. Hvis du har slidser indbygget i vinduesrammerne, kan du åbne dem. Den varme luft i rummet stiger op under loftet, og når der kommer lidt vind udenfor vinduet, skabes der undertryk, og den varme luft suges ud.
  • Propel eller vifte i loftet. I Danmark er det ikke så meget høje temperaturer, der er problemet om natten – det er den stillestående luft. En propel eller vifte i loftet sætter luften i bevægelse og kan dermed give en fornemmelse af nedkøling
  • Aircondition. Med aircondition kan du holde en fast kølig temperatur hele natten. Eksperter anbefaler dog ikke aircondition til private hjem, da den kan være dyr i installation såvel som i strøm. Derudover er airconditioneret luft tør, hvilket er usundt.

LÆS OGSÅ: Nej til aircondition i private hjem

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Amerikansk monster-subwoofer kan løse dine basproblemer
Højttalerne havner i sværvægtsklassen, både målt i kg og kroner. Til gengæld resulterer det i en næsten uforvrænget, realistisk og ultradynamisk lydkarakter. 
Se flere
Viden
Vild debat om de største opfindelser
Hvor er f.eks. hjulet og ilden på listen over verdens største opfindelser, spørger mange læsere. Også eksperter diskuterer ivrigt, hvilken opfindelse, der er verdens største og her er deres svar til de kritiske læsere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her