*

Bolig

Indret med retro og vintage – sæt de gamle ting i nye kasser

Gammeldags sættekasser er tilbage i nye former, farver og proportioner. Her får du inspiration til alternativ vægpynt.

Foto: We Do Wood

Vi husker alle den gammeldags sættekasse med en masse små rum, hvor man kunne udstille porcelænsfigurer og andre små skatte. Nutidens sættekasser leger i højere grad med proportioner, farver og muligheden for at sammensætte og personliggøre sit udtryk - og de findes i mange forskellige størrelser og faconer.

Foto: LAURA FAURSCHOU design studio

Kasser med vrangen ud

Danske Munk Collective har designet serien Flip, som er en kollektion af sættekasser, hvor nogle har fået vendt vrangen ud og dermed skaber en spændende og grafisk dynamik på væggen. Kasserne er især smukke, når de indrettes med dine grønne planter.

Foto: We Do Wood

Råtræ og rustikke overflader

Fremhæv rummets rustikke overflader med gyldne trækasser på væggen. Den danske virksomhed We Do Wood har designet disse smukke kasser i forskellige størrelser, så du kan mikse dem på kryds og tværs efter behov.

Foto: Bloomingville A/S

Diskrete baggrundsfarver

Du kan tilføre rummet diskrete farver ved at bruge sættekasser, hvor baggrunden er malet eller lamineret. Lav opstillinger med dine yndlingsbøger, blomster og måske udstoppede fugle som her.

Spændende former og bambus

Sættekasser i spændende former skaber et dynamisk og spændende udtryk på væggene. Denne type sættekasse fra Bloomingville er især flot i stuen over sofahjørnet eller sammen med en af tidens andre store trends: bambus.

Få hjælp til at indrette din bolig hos en af de mange boligstylister hos Houzz

Foto: Callwey

Hvilken baggrund er bedst?

Overvej baggrunden en ekstra gang, når du vil fremvise dine sættekasser på bedste vis. Her har kasserne fået en marineblå baggrund, hvilket næsten får kasserne til at smelte ind i væggen og blot efterlader en diskret form. Her er det en god idé at indrette med lyse detaljer for at skabe et lettere look.

Foto: Louis Poulsen USA

Ubehandlet træ og designerlamper

Råt, ubehandlet træ er altid smukt – især når det mikses med vægfliser som her. Giv træet elegant modspil med designerlamper, her er det en klassiker fra Louis Poulsen.

Nyfortolkning af klassikeren

Bloomingville Denmark har skabt en nyfortolkning af den gamle, klassiske sættekasse. Proportionerne er større, men princippet er det samme. De tynde, sorte plader efterlader et diskret, grafisk udtryk i rummet og har en moderne lethed.

Læs også: 9 geniale opbevaringsløsninger til kælder og kvist

Foto: Bloomingville A/S

Fortæl din farvehistorie

Ved at sammensætte små kasser kan du skabe din egen sættekasse på væggen og i øvrigt bruge dem til at understrege farvehistorien i rummet. Indret med små keramikvaser, glaskunst og træfigurer.

Foto: Flise Bent

Grafisk, moderne og stilren

Sættekasser kan købes i mange spændende og usædvanlige former og tillader ofte en form for sammensætning, så man selv kan bestemme størrelsen. Her har man sammensat to af Gubi’s grafiske sættekasser, hvilket efterlader en moderne og stilren stemning i rummet.

Foto: Gubi

Artiklen er publiceret i samarbejde med Houzz.dk

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her