*

Luksusbiler

Rolls-Royce satser på DK-salg

Ny skandinavisk og baltisk Rolls-Royce-forhandler sigter mod at sælge 10-20 biler om året, heraf 1-2 i Danmark.

Den nye Rolls-Royce-forhandler i Stockholm satser mest på de købedygtige svenskere, som nyder godt af lave afgifter. En model som den forreste Phantom Drophead Coupé bliver dog nok en af de mere sjældne modeller. Foto: Callisma Group

Flere af de supereksklusive Rolls-Royce-biler på gaderne. Det er målet for den nye Rolls-Royce-forhandler, der netop er åbnet i den svenske hovedstad, Stockholm.

Med forhandleren får prestigemærket for første gang i mange år en skandinavisk og dermed også dansk forhandler. Den dækker også de baltiske lande, og svenske Callisma Group, som står bag, forventer i alt at sælge 10-20 Rolls-Royce-biler årligt. I Danmark håber man på at afsætte 1-2 biler om året.

»Vi sigter mod at kunne sælge omkring 10-20 biler i Skandinavien og på de baltiske markeder. Vores hovedmarked er Sverige, fordi afgifterne her er lavere end i resten af Skandinavien,« siger Fred Mannerfelt, der er en af indehaverne.

»De højeste afgifter findes jo i Danmark, så vi håber på måske at kunne sælge 1-2 biler om året her i starten. Vi arbejder i øjeblikket på en plan for Skandinavien og de baltiske lande, og her vil vi have fokus på pop-op-showroom og lokale events,« siger Fred Mannerfelt.

Flest coupé-modeller

Han forventer, at 60-70 pct. af salget vil ligge på coupéen, Wraith, som er den model, der mest retter sig hen mod at have ejeren som chauffør, og resten på de mere noble Ghost og Dawn. Det er biler i et prisleje, hvor Ghost koster det, der svarer til to mio. kr. i Sverige og syv mio. kr. i Danmark. hvilket meget godt viser forskellen på markederne. Den helt store Phantom koster en halv snes mio. kr. herhjemme.

Forhandleren har til huse i Stureplan-kvartereret i Stockholm. Her troner en Ghost, mens coupéen Wraith ventes at blive den mest solgte. Foto: Callisma Group

Det svenske marked for luksusbiler boomer i disse år, hvor netop de lave afgifter og et stort købedygtigt publikum trækker op. McLaren åbnede for nylig en bilforretning i Sverige, mens Lamborghini Copenhagen i fjor åbnede en afdeling i Malmø. Bag Rolls-Royce-forhandleren ligger en flerårig proces.

»Beslutningen blev taget, efter at vi så Wraith-modellen for første gang. Efterfølgende har Rolls-Royce lanceret Series II af Ghost-modellen og Dawn fulgt af Black Badge-modellerne, hvilket har gjort business-casen om muligt endnu stærkere,« siger Fred Mannerfelt med henvisning til nye performance-modeller.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her