*

Luksusbiler

Ultimativ Maybach-luksus

Maybach 6 er en pompøs konceptbil fra Mercedes, der nok ser voldsom ud, men indeholder elbilteknologi, der ikke er urealistisk.

Maybach 6 byder på grænseløs elegance. Konceptbilen har 750 elektriske hk og en rækkevidde på 500 km. Den lades trådløst op til 100 km kørsel på fem minutter. Foto: Mercedes

Den minder om en lystyacht, men er et nyt bud fra Mercedes på, hvad der kan blive en af fremtidens absolutte luksusbiler.

Vi taler om Maybach 6, som er et 2+2 sæders koncept på en elbil i den absolutte topklasse. Maybach 6 vises på den eksklusive Pebble Beach-udstilling i Californien, som en række bilfabrikker bruger som afsæt for at vise flaget i den absolut eksklusive klasse.

Det seks meter lange koncept ruller på enorme 24 tommer hjul og er drevet af fire elmotorer, som kaster en samlet effekt på 750 hk fra sig.

Det 80 kWh batteri kan skyde kolossen op til en topfart på 250 km/t., mens 0-100 km/t. klares på 4,0 sekunder. Opladningen klares trådløst med induktionsstrøm, hvor bilen kan lades op til 100 km elektrisk kørsel på bare fem minutter, mens den samlede rækkevidde er 500 km.

Skærm i forruden

Indendørs er der lagt op til et stort spring. Her er godt nok et par klassiske viserure for at holde en tråd til fortiden. Men hele forruden kan i samme stil som set i bl.a. ”Mission Impossible”-filmene omdannes til én stor informationsskærm. I kabinen vil sensorer også kunne aflæse de ombordværendes tilstand og behov, så alting kan skræddersyes, lige fra lys til massagemulighed i sæderne.

Linjerne på Maybach 6 har klare tråde til en lystyacht. Foto: Mercedes

Som en helt speciel ting har bilen en gennemsigtig midtertunnel, som skal symbolisere det elektriske energiflow.

Et andet specielt element er mågevingedørene, vi også har set i andre Mercedes-modeller som den legendariske sølvpil SL350 og den nye SLS. Her selvfølgelig med kameraer i stedet for sidespejle.

Maybach lever endnu

Maybach har indtil for nylig været et selvstændigt superluksusmærke under Mercedes, som genoplivede det for nogle år siden for så at nedlægge det igen.

Til gengæld skal Maybach så stå for de allerdyreste og mest eksklusive Mercedes-modeller, så navnet lever endnu.

Mercedes har tidligere vist meget dramatiske konceptbiler, hvor nogle også må formodes at vække mest begejstring hos pr-afdelingen. Det gælder bl.a. Maybach Exelero. Men den teknologi, som Maybach 6 viser, er bestemt ikke urealistisk set med dagens teknologiske briller.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her